Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 18:24

«Ντου» Λαγού με χρυσαυγίτες σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα

Γράφτηκε από την
«Ντου» Λαγού με χρυσαυγίτες σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα

Η ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό διαμαρτυρόταν για το ενδεχόμενο να φοιτήσουν προσφυγόπουλα στο σχολείο - Έντονοι διαπληκτισμοί με τον δήμαρχο Περάματος.

Μια ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε γονείς και καθηγητές στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Όπως έγινε γνωστό, οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν, αφού υπήρχε η πληροφορία ότι θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα από το Σχιστό στο σχολείο αυτό.

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση εχθές το βράδυ, κατά την οποία παραιτήθηκε σύσσωμος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, λόγω αντιδράσεων ορισμένων γονέων στο ενδεχόμενο να έρθουν τα προσφυγόπουλα, σήμερα θα πραγματοποιούνταν μια ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, όπως είπε στο protothema.gr μια από τους γονείς που ήταν παρούσα στα επεισόδια, όταν έφτασαν στο σχολείο αντίκρισαν τον εκπρόσωπο της ΧΑ, Γιάννη Λαγό. 

Τι λέει μητέρα και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού

Παρά το γεγονός ότι πολλοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα, λέγοντας ότι δεν θέλουν πολιτικούς φορείς στη συνάντηση, ο κ. Λαγός επέμεινε ότι είναι ως κάτοικος Περάματος, έχει κάθε δικαίωμα να παρευρεθεί στην ενημέρωση.

«Μόλις ήρθε η επιτροπή από το υπουργείο που θα μας ενημέρωνε υπήρξε μια ένταση, γιατί αυτοί ήθελαν να δουν μόνο 2 εκπροσώπους των γονέων και όχι όλους», αναφέρει η μητέρα, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της έντασης που ακολούθησε, μια ομάδα χρυσαυγιτών που είχε έρθει μαζί με τον κ. Λαγό, βρήκε ευκαιρία και μπήκε στον χώρο του σχολείου.

«Εμείς αιφνιδιαστήκαμε. Υπήρξε άσχημη λεκτική αντιπαράθεση και προσπαθούσαμε να χωρίσουμε ανθρώπους που ήρθαν σε συμπλοκή», αναφέρει η μάρτυρας στο protothema.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο κατέφθασε μετά από λίγη ώρα και ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, ο οποίος διαπληκτίστηκε έντονα με τον Γιάννη Λαγό.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER