Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 12:16

Ομιλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στην Πάτρα

Γράφτηκε από την
Ομιλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στην Πάτρα

«Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, το 2019» ανέφερε απόψε, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

O Γιώργος Σταθάκης μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην αίθουσα του εμπορικού συλλόγου της Πάτρας, με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, είπε χαρακτηριστικά ότι η σημερινή συγκέντρωση δεν είναι προεκλογική.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δύο χρόνων διακυβέρνησης, τόνισε ότι «είναι τέσσερα τα κομβικά σημεία της οικονομικής μας πολιτικής και συγκεκριμένα δημοσιονομική σταθεροποίηση, η σταθερότητα του τραπεζικού τομέα, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην οικονομία, για την αναθέρμανσή της, καθώς και η κοινωνική μας πολιτική».

Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης, ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι θα βρεθεί κοινός τόπος στο ενδιάμεσο, καθώς και μία λύση η οποία θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Όπως τόνισε, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα συμβάλει, όπως είπε, θετικά στην πρόοδο της οικονομίας.

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ψηφίσει νέα μέτρα για μετά το 2018, τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, στις οποίες είμαστε δεσμευμένοι.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER