Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 22:44

Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και Γεννηματά

Γράφτηκε από την
Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και Γεννηματά

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη και στην κ. Γεννηματά, στην Βουλή αφού, σημείωσε ότι...

..."καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας κ. Μητσοτάκη" είπε στη συνέχεια ότι στις 19 Απριλίου 2016 αποφασίστηκε η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και στα ΜΜΕ, και εν συνεχεία, στις 22 Απριλίου 2016 η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε το δάνειο του "Κήρυκα Χανίων" το οποία συζητήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή στις 12 Ιουλίου 2016, ενώ στις 18 Οκτωβρίου 2016 ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σ. Φάμελλος ζήτησε την αλληλογραφία της Τράπεζας Πειραιώς με τα στελέχη του "Κήρυκα Χανίων".

Στις 2 Νοεμβρίου 2016 επιδίδεται η καταγγελία του δανείου και ακολουθεί ρύθμιση, είπε ο πρωθυπουργός διερωτώμενος "ποιος άλλος συμπολίτης μας έτυχε τέτοιας μεταχείρισης".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, επίσης και στην έκθεση έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδας που σημειώνει ότι ένα δάνειο ύψους 554.000 ευρώ "σίγουρα δεν κατευθύνθηκε στην κατασκευή για την οποία δόθηκε", προσθέτοντας ότι υπάρχει και άλλο ένα δάνειο 2.150.000 ευρώ και αναφέροντας (η έκθεση) ότι για την δανειοδότηση αυτή οι διαδικασίες απείχαν από την συνήθη τραπεζική πρακτική.

"Μετά από όλα αυτά, κ Μητσοτάκη, λέτε ότι εμείς ρίχνουμε το επίπεδο της συζήτησης;" είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ για συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός είπε ότι όποιος έχει ένα ρόλο στην δημόσια ζωή δεν κρίνεται από ποιόν βλέπει, αλλά από το αν εξυπηρετεί αυτούς που βλέπει.

"Πότε εγώ ως πρωθυπουργός ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της κυβέρνησης εξυπηρέτησε με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής κάποιον από αυτούς τους κυρίους:" έθεσε το ερώτημα ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι τέτοιες εξυπηρετήσεις κατά το παρελθόν συνιστούν την διαπλοκή με αντάλλαγμα "ευνοϊκά πρωτοσέλιδα."

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη για τις δημοσκοπήσεις, είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "προσέξτε μην μείνετε με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι. Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός."

Απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα "τι τα κάνατε όλα αυτά τα λεφτά, μαζί με την κρατική χρηματοδότηση. Σας απασχολεί αν θα τα ξεπληρώσετε ποτέ;" προσθέτοντας ότι η κ. Γεννηματά "που διεκδικεί να έλθει να μας σώσει" πρέπει να εκθέσει δημόσια τον τρόπο αποπληρωμής των δανείων του κόμματός της.

Τέλος ο πρωθυπουργός είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν το 40% της βουλευτικής αποζημίωσής τους για να μπορεί να επιβιώσει το κόμμα, και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, έθεσε το ερώτημα, "οι δικοί σας βουλευτές θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, για να αποπληρωθούν τα δάνεια αυτά;"

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER