Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 22:11

Δ. Μπαξεβανάκης: "Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός των δομών των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής"

Γράφτηκε από την
Δ. Μπαξεβανάκης: "Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός των δομών των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής"

«Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός των δομών των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης», ανέφερε μιλώντας απόψε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

«Ήδη καθορίζουμε, ότι το ελάχιστο όριο μαθητών για τη συγκρότηση τμήματος, με απόφαση των περιφερειακών διευθυντών, μπορεί να είναι τα τρία παιδιά.

Ακόμη και στις περιπτώσεις περιοχών με ένα ή δύο παιδιά, θα συγκροτείται τμήμα από παιδιά διαφορετικών τάξεων, και άρα ούτε ένα παιδί δεν θα μείνει στη χώρα που να μην του δοθεί η δυνατότητα να φοιτήσει σε τμήμα σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής», είπε ο υφυπουργός.

Για όσους μιλούν για υποβάθμιση της ειδικής αγωγής, ο κ. Μπαξεβανάκης είπε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί αγνοούν τους αριθμούς.

«Οι αριθμοί, δυστυχώς για την αντιπολίτευση, είναι αμείλικτοι», είπε ο υφυπουργός και σημείωσε ότι τη φετινή χρονιά ιδρύθηκαν 23 νέα σχολεία ειδικής αγωγής, 12 νέες ηλικιακές τάξεις σε ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια, ενώ από τους 20.000 περίπου αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα, πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί έχουν προσληφθεί σε δομές της ειδικής αγωγής ή της παράλληλης στήριξης.

Είναι ένας αριθμός που τα προηγούμενα χρόνια δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί - και αυτή η κυβέρνηση το πετυχαίνει, διότι έχει ως προτεραιότητα να στηριχθούν τα πιο αδύναμα στρώματα, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER