Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 16:13

Τσίπρας: Να αναγνωρίσουν όλοι τις θυσίες του ελληνικού λαού

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: Να αναγνωρίσουν όλοι τις θυσίες του ελληνικού λαού

Είδαμε τα αποτελέσματα της Eurostat και είδαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημαντική υπεραπόδοση καθώς επιστρέψαμε στην ανάπτυξη.

Οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 μιλούν για σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και 3%, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαλόγου του με τον Πιέρ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού είπε ο κ. Τσίπρας.Όλοι πρέπει να αναγωρίσουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ο πρωθυπουργός. 

Το μήνυμα είναι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Μπορεί να είναι καταστροφική η συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ. Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικό, για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας είπε ο κ. Τσίπρας. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο φορτίο αλλά μέτρα ανακούφισης, είπε ο πρωθυπουργός. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ζωτικής σημασίας να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο λογικής, μια συμμαχία των λογικών, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας, είπε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί. Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, είπε ο κ Μοσκοβισί.

Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Με λίγες προσπάθειες από όλους, μπορούμε να τα καταφέρουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε, είπε ο κ. Μοσκοβισί.  

Θέλω οι Έλληνες να δουν ένα φως στο τούνελ της λιτότητας. Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί τονίζοντας ότι είναι αισόδοξος. 

«Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε ακόμα πιο κοντά», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

«Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε ακόμα πιο κοντά» είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος και πρόσθεσε ότι «στόχος για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου είναι να τεθούν οι παράμετροι μιας συμφωνίας». Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα εντός της καρδιάς της Ευρωζώνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μοσκοβισί συνεχάρη την Αθήνα «για την πρόοδο που έχει επιτύχει» και προσέθεσε ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 


NEWSLETTER