Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 19:39

Επίσκεψη Ν. Κοτζιά, στη Γεωργία, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Ν. Κοτζιά, στη Γεωργία, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία

Μαραθώνιο επαφών, συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί από αύριο στη Γεωργία, εν όψει μάλιστα της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Κοτζιάς, θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να βρίσκεται αύριο στην γεωργιανή πρωτεύουσα όπου από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των επαφών του.

Πρώτη συνάντηση θα είναι αυτή με τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, Μιχέλ Γανελίτζε, με τον οποίο μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Γεωργιανό πρωθυπουργό Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, ενώ αργότερα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ιράκλι Κομπακίτζε .

Θα ακολουθήσει τελετή κατάθεσης στεφάνου στην πλατεία Ηρώων και ομιλία του κ. Κοτζιά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γεωργίας, Γκεόρκι Μαργκελασβίλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER