Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 21:31

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή στο Μέγαρο Μαξίμου

Γράφτηκε από την
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή στο Μέγαρο Μαξίμου

Για τη συμμετοχή τους και τις επιδόσεις τους στους αγώνες συνεχάρη ο Αλέξης Τσίπρας τους αθλητές της εθνικής αποστολής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, επισημαίνοντας πως οι επιτυχίες δημιουργούν στην πολιτεία ακόμη μεγαλύτερες υποχρεώσεις για τη δημιουργία των βέλτιστων δυνατών υποδομών για τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τις αδυναμίες σχετικά με τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα για το κλειστό γήπεδο στίβου της Παιανίας, που παραμένει από το 2011 εκτός λειτουργίας. Τους διαβεβαίωσε ότι το υφυπουργείο Αθλητισμού καταβάλλει προσπάθειες ώστε οι εγκαταστάσεις να ξανανοίξουν για τους αθλητές του στίβου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, ζήτησε να πληροφορηθεί και για άλλα ζητήματα υποδομών, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στη σωστή προετοιμασία των αθλητών.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων ντόπινγκ, στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως δίδεται αυξημένο βάρος.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς αντιμετώπισης του φαινομένου, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κόσμος χαίρεται περισσότερο τις επιτυχίες των αθλητών, όταν γνωρίζει πως αυτές προκύπτουν μόνο χάρη στις προσπάθειες των ίδιων και των προπονητών τους.

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τους αθλητές της εθνικής αποστολής, συνοδευόμενους από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, τον Εθνικό Προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα και τους προπονητές τους. Στη συνάντηση μετείχαν, συγκεκριμένα, οι αθλητές:

- Κατερίνα Στεφανίδη -χρυσό μετάλλιο, 1η θέση στο 'Αλμα επί Κοντώ.

Προπονητής και σύζυγος Μιτς Κρίερ.

- Κώστας Φιλιππίδης -αργυρό μετάλλιο, 2η θέση στο 'Αλμα επί Κοντώ.

Προπονητής Δημήτρης Κυτέας.

- Βούλα Παπαχρήστου -χάλκινο μετάλλιο, 3η θέση στο 'Αλμα εις Τριπλούν.

Προπονητής Γιώργος Πομάσκι.

- Εμμανουήλ Καραλής, 11η θέση στο 'Αλμα επί Κοντώ.

Προπονητής Βασίλης Μεγαλοοικονόμου.

- Ελισάβετ Πεσιρίδου -ημιτελική σειρά στα 60μ μετ' εμποδίων.

Προπονήτρια Ιωάννα Σιώμου.

- Μιχάλης Σταματόγιαννης, 22η θέση στη Σφαιροβολία.

- Ραφαηλία Σπανουδάκη, συμμετείχε στα 60μ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER