Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 19:15

Ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Γράφτηκε από την

Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και η βάση της Σούδας στο επίκεντρο της συνάντησης του υποδιοικητή της διοίκησης δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ

Θέματα διμερούς ενδιαφέροντος προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και η βάση της Σούδας για τη νευραλγική σημασία της με τις διευκολύνσεις που παρέχει στους συμμάχους, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στην Αθήνα ο υποδιοικητής της διοικήσεως δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιπτέραρχος Τίμοθι Ρέι (Timothy Ray), με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο αμερικανός αξιωματούχος έγινε δεκτός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Σποστολάκης, ενώ παρών ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρεϊ Πίατ (Geoffrey R. Pyatt).

Στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συνεκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Στη συνάντησή του με τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Χρίστο Χριστοδούλου, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ