Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 16:10

«Καλή επιτυχία» του Αλ. Τσίπρα στον Εμ. Μακρόν στη μάχη του 2ου γύρου

Γράφτηκε από την
«Καλή επιτυχία» του Αλ. Τσίπρα στον Εμ. Μακρόν στη μάχη του 2ου γύρου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή του 1ου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν, είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Μακρόν για το αποτέλεσμα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μάχη του 2ου γύρου απέναντι στην άκρα δεξιά, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την εκλογή του θα υπάρξει συνέχεια στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Μακρόν επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στήριξε από την αρχή, ως υπουργός του Φρανσουά Ολάντ, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης ότι υποστήριξε την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Είναι βέβαιο ότι αν εκλέγω θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γενιάς μας», σημείωσε ο κ. Μακρόν, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER