Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 19:54

Αίγυπτος: Εποικοδομητικές συναντήσεις του Τ. Κουίκ με τις ελληνικές κοινότητες

Γράφτηκε από την
Αίγυπτος: Εποικοδομητικές συναντήσεις του Τ. Κουίκ με τις ελληνικές κοινότητες

«Η ελληνική Αλεξάνδρεια είναι πάντα στο πλευρό της μητέρας πατρίδας, του μητροπολιτικού κέντρου, και θα συνδράμουμε όσο μπορούμε με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε η σχέση αυτή να διατηρηθεί για πολύ ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ιωάννης Σιόκας, κατά τη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ, που επισκέφθηκε από τις 2 έως τις 4 Μαΐου την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

«Καλωσορίζουμε ένα φίλο και όχι απλά έναν πολιτικό, ο οποίος ήρθε και με απαντήσεις σε προβλήματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και χαιρόμαστε που σάς έχουμε κοντά μας», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν.

Να σημειωθεί ότι ο Τ. Κουΐκ ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήριά του στο νέο πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδο Κασιμάτη, καθώς και στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή, τονίζοντας ότι οι πρεσβυγενείς Κοινότητες των Ελλήνων που διαμένουν στη χώρα του Νείλου έχουν και τη θεσμική και την προσωπική του στήριξη, προτρέποντας όλους να συνεργαστούν σε πνεύμα ομόνοιας -όπως πάντα κάνουν- και να τον ενημερώνουν πάντοτε για ό,τι θέματα αφορούν στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

«Όντως προχωρούν κάποια θέματα που ήδη τέθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου», κατέληξε ο Τ. Κουΐκ, για τα οποία αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις στο μέλλον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER