Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 14:14

Αλ. Τσίπρας: "Λεπτό προς λεπτό η Κως επιστρέφει στην κανονικότητα"

Γράφτηκε από την
Αλ. Τσίπρας: "Λεπτό προς λεπτό η Κως επιστρέφει στην κανονικότητα"

«Λεπτό προς λεπτό το νησί επιστρέφει στην κανονικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τον σεισμό στην Κω, υποδεχόμενος την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι. Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο θυμάτων.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η περιοχή μας είναι περιοχή με πολλούς σεισμούς και πως πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να υπερβούμε τις δυσκολίες. Η κ. Μογκερίνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό, τη στήριξη της ΕΕ και την ετοιμότητά της να την επιδείξει με κάθε τρόπο. Πρόσθεσε ότι το νησί ήδη έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες διαφόρων ειδών, αναφερόμενη ουσιαστικά στην προσφυγική κρίση, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι γνωρίζουμε τις δυσκολίες και έχουμε τρόπους να τις υπερβαίνουμε. «Και είμαστε μαζί σας», συμπλήρωσε η κ. Μογκερίνι.

Αναζητούμε μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι. Η κ. Μογκερίνι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τον ρόλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις και για τον προσωπικό ρόλο του πρωθυπουργού.

«Eίμαι πολύ ευγνώμων για τον ρόλο της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο προσωπικός σας ρόλος -ακόμα και από απόσταση- στο Κρα Μοντανά ήταν ιδιαίτερα σημαντικός», τόνισε. «Η ΕΕ παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στην εξεύρεση βιώσιμης θετικής λύσης για το Κυπριακό. Είναι προτεραιότητα για εμένα προσωπικά και για ολόκληρη την Ένωση», πρόσθεσε.

Συνέντευξη Τύπου Χρ. Σπίρτζη, Ν. Τόσκα και Ν. Σαντορινιού,  για τον σεισμό στην Κω

Συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα παραχωρήσουν, στις 14:30, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, οι οποίοι βρέθηκαν τα ξημερώματα στο νησί της Κω.

Οι τρεις υπουργοί θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για την κατάσταση που επικρατεί στο νησ,ί μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τη συνέντευξη Τύπου θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΚΚΕ: Ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Κω ανέδειξε με τραγικό τρόπο, για μία ακόμα φορά, τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας της χώρας-Προτάσεις για άμεση λήψη μέτρων

«Μαζί με τη θλίψη για την απώλεια δύο νέων ανθρώπων και τις ευχές για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, χρειάζεται να επισημανθεί ότι ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Κω ανέδειξε με τραγικό τρόπο, για μία ακόμα φορά, τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας της χώρας. Ιδιαίτερα η Κως, με τα παλιά κτήρια του ιστορικού της κέντρου, αποδείχτηκε ανοχύρωτη, ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές στο λιμάνι της και σε άλλες υποδομές» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον σεισμό στην Κω.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα όλα τα επείγοντα μέτρα, όπως:

'Αμεση φροντίδα και περίθαλψη των τραυματιών και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που δεν μπορούν ή διστάζουν να μείνουν στα σπίτια τους.

'Αμεση και πλήρη αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, του λιμανιού, των οδικών δικτύων κ.ά, καθώς και των λαϊκών κατοικιών και των μικρών επιχειρήσεων.

Αποζημίωση και ολόπλευρη στήριξη των πληγέντων.

Ουσιαστικό έλεγχο καταλληλότητας όλων των κτηρίων, ιδιαιτέρως των δημόσιων υπηρεσιών και των μεγάλων εργασιακών χώρων, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και του πληθυσμού συνολικότερα.

Αποκατάσταση και συντήρηση των ιστορικών μνημείων του νησιού.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνει ότι το ΚΚΕ επαναφέρει εκ νέου το αίτημά του να αρχίσουν άμεσα έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη χώρα.

«Η σκέψη όλων μας είναι στους κατοίκους της Κω και στους χιλιάδες επισκέπτες της» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ για τον σεισμό στην Κω

«Αυτές τις στιγμές η σκέψη όλων μας είναι στους κατοίκους της Κω και στους χιλιάδες επισκέπτες της, που αναστατώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό των δύο συνανθρώπων μας και ευχόμαστε στους τραυματίες ανάρρωση το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την προσδοκία ότι «με την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και την απαράμιλλη ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κω θα υπάρξει γρήγορα αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER