Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 16:28

Σκουρλέτης: Το ν/σ για τους ΟΤΑ ικανοποιεί αιτήματα ετών και το στηρίζουν οι εργαζόμενοι

Γράφτηκε από την
Σκουρλέτης: Το ν/σ για τους ΟΤΑ ικανοποιεί αιτήματα ετών και το στηρίζουν οι εργαζόμενοι

«Το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ λύνει λειτουργικά ζητήματα, ικανοποιεί αιτήματα ετών, προστατεύει τους εργαζόμενους, στο μέτρο του δυνατού και με αυτή την έννοια αυτό το νομοσχέδιο πιστώνεται σε εκείνα τα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής που μπορεί να κριθούν απολύτως θετικά», ανέφερε, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ακόμη υπογράμμισε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι «προικισμένο» με τα θετικά σχόλια των φορέων, των εκπροσώπων των εργαζομένων, των εκπροσώπων της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις που αναφέρονται στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διατάξεις που έχουν δεχθεί ισχυρές επικρίσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης. «Είναι θέμα στοιχειώδους δικαιοσύνης να δίνουμε πια τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να μπορούν να απολαμβάνουν των Μέτρων Ατομικής Προστασίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και κατήγγειλε το υφιστάμενο καθεστώς που δεν έδινε αυτή τη δυνατότητα στους συμβασιούχους αν και έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά στην καθαριότητα με τους αορίστου χρόνου.

Ειδικά για τη στάση της ΝΔ, είπε πως δεν μπορεί να γίνει κατανοητή «η αντικοινωνική στάση της» να μην δέχεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή αυτά που πλήρωσαν από την τσέπη τους οι εργαζόμενοι για να έχουν τα στοιχειώδη Μέσα Ατομικής Προστασίας τα χρόνια από το 2012 και μετά, πρέπει να τα πάρουν πίσω, όπως πρέπει να πάρουν πίσω και το γάλα που αγόραζαν οι ίδιοι, όπως πήραν οι ίδιοι το φωσφορίζον γιλέκο, τα γάντια τους, τα άρβυλα για τη δουλειά τους.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER