Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 13:40

Ρ. Δούρου: "Τα Κύθηρα παύουν να είναι απλά ένα τοπίο στην ομίχλη"

Γράφτηκε από την
Ρ. Δούρου: "Τα Κύθηρα παύουν να είναι απλά ένα τοπίο στην ομίχλη"

«Τα Κύθηρα παύουν να είναι απλά ένα τοπίο στην ομίχλη» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στο νησί προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία έργων υποδομής που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, για τον εκσυγχρονισμό και τη δυναμική ανάπτυξη του νησιού.

Η περιφερειάρχης με τη δήλωση της αναφέρεται στην επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη, ένα «έργο του σήμερα για το αύριο» όπως το χαρακτήρισε.

Επίσης «έργο - κλειδί που θα καταστήσει το νησί πόλο ανάπτυξης & επενδύσεων», χαρακτήρισε τη νέα γέφυρα Μάκρωνα, που αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νησιού. Πρόκειται για την κατασκευή νέας γέφυρας προς αντικατάσταση της παλαιάς, στο σημείο που η οδός Φριλιγκιάνικα - Παλαιόπολη διέρχεται του ρέματος Μάκρωνα

Το έργο θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη στην ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη εφόσον:

   * Ενισχύει την προσπελασιµότητα του κεντρικού τμήματος του νησιού και την πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο.

   * Επιτρέπει ασφαλέστερη και ταχύτερη διέλευση.

   * Βελτιώνει τον εγκάρσιο οδικό άξονα του νησιού, δίνοντας αποτελεσματική και ασφαλή εναλλακτική έναντι του παραλιακού οδικού άξονα.

   * Διευκολύνει την τουριστική πρόσβαση στις ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιοχές Ποταμό, Μητάτα και Κάμπο Παλαιόπολης.

   * Αποκλείει τον κίνδυνο κατάρρευσης της παλαιάς γέφυρας.

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν τα ανακαλύπτει σήμερα, διαβεβαιώνει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου από τα Κύθηρα, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον καταδεικνύεται, από σειρά σημαντικών για την ανάπτυξη των νησιών, έργων υποδομής, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια.

«Σε τούτη την επίσκεψή εργασίας, διαπιστώνουμε την πορεία προόδου κρίσιμων έργων, κάνουμε τον απολογισμό μας, και βάζουμε τις νέες προτεραιότητές μας σε πορεία υλοποίησης», επισήμανε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο δημαρχείο Κυθήρων, με τον δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου και στελεχών της ΤΑ .

Στόχος της επίσκεψης, είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη των «έργων που αλλάζουν την όψη» των νησιών, μετατρέποντας τα σε πόλο επενδύσεων και τουριστικής ανάπτυξης, ώστε να « πάψουν τα Κύθηρα να είναι απλά ένα τοπίο στην ομίχλη», όπως σημείωσε η περιφερειάρχης.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη και συζήτησαν για την πορεία του έργου της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου, ενώ μετέβη στη θέση «Μάκρωνα» όπου ενημερώθηκε για την κατασκευή της νέας γέφυρας. Επισκέφθηκε τον υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ των Κυθήρων (θέση: «Λαχνός») και ενημερώθηκε και για τους δύο νέους ΧΥΤΥ που κατασκευάζονται στα δύο νησιά. Στην Αγία Πελαγία, σημείο αναφοράς των τουριστών, η κ Δούρου ενημερώθηκε για την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης, της αφαλάτωσης και την προμελέτη του ΒΙΟΚΑ.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο, η περιφερειάρχης, ενημερώθηκε για το αναπτυξιακό σχέδιο και τις νέες προοπτικές που αναπτύσσονται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, για τη δυναμική των κοινωνικών δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο) καθώς και για την πορεία υλοποίησης του τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Τόνισε ότι ο αγώνας της Περιφέρειας και του Δήμου είναι κοινός, για την ικανοποίηση των «κρίσιμων, ειδικά σήμερα, αναγκών των τοπικών κοινωνιών». Ερχόμαστε σήμερα, πρόσθεσε, να καλύψουμε υστερήσεις, δυσλειτουργίες και παθογένειες δεκαετιών-και αυτό συμβαίνει και με τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα- , στη βάση «μιας παραγωγικής σχέσης με τη δημοτική αρχή και αμοιβαία επωφελής υπέρ των πολιτών».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, εστίασε στη χρησιμότητα των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί και υπογράμμισε τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για ανακύκλωση από τους κατοίκους των Αντικυθήρων.

Τέλος, την περιφερειάρχη εκτός του κ. Χατζηπέρου, συνοδεύουν , η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, ο ΕΕ γραμματέας Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Δημήτρης Δρόσης, η αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά κ.α. ενώ το βράδυ, η αντιπροσωπεία θα παρακολουθήσει συναυλία της Φιλαρμονικής Ποταμού στη μνήμη του Νώντα Βέζου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER