Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 18:32

Τσίπρας: Στον Δήμο Θεσσαλονίκης το πρώην ορφανοτροφείο "Μ. Αλέξανδρος"

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: Στον Δήμο Θεσσαλονίκης το πρώην ορφανοτροφείο "Μ. Αλέξανδρος"

Την παραχώρηση στον δήμο Θεσσαλονίκης, του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», στην περιοχή της Τούμπας, για τη δημιουργία πάρκου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους με ειδική μέριμνα για ΑμεΑ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε, επίσης, τον δήμαρχο για την πορεία συγκρότησης Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος θα νομοθετηθεί μέσα στο 2017, καθώς και για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος  για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην τελική ευθεία, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής και τέθηκαν τα ζητήματα της αναβάθμισης της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και η ανάπλαση της νοτιοανατολικής πύλης του δήμου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Περιφέρειας με το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, όπως και την ενίσχυση της ΠΚΜ με 10 εκατ. για την κατασκευή της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας με χρηματοδότηση σε πρώτη φάση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται.

Συζήτησαν για το ζήτημα της ανασκαφής στην Αμφίπολη και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών και ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τη σύσταση φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου από την κυβέρνηση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Τζιτζικώστα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER