Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 22:43

Δεν παραιτείται από βουλευτής ο Λεβέντης για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου

Γράφτηκε από την
Δεν παραιτείται από βουλευτής ο Λεβέντης για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου

Την πρόθεση του να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για την ανασκευή διατάξεων του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ανήγγειλε ο πρόεδρος της Ε.Κ. Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δε θα παραιτηθεί από βουλευτής, όπως είχε δηλώσει πριν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

«Κάτω από τις συνθήκες που ψήφισαν το νομοσχέδιο και για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αλλά και για την αλλαγή φύλλου και βλέποντας μέσα στη Βουλή μια σαπίλα, αηδιάζοντας, έφτασα στο σημείο να σκεφτώ την παραίτηση, για να ταρακουνήσω το τέλμα, από το αξίωμα του βουλευτή. Σκέφτηκα ότι η θυσία ενός ανθρώπου και μάλιστα αγωνισθέντος επί σαράντα χρόνια για να εισέλθει στη Βουλή, η θυσία αυτή, θα ήταν σημαντική για να ταρακουνηθεί ο βάλτος. Ήταν η πρώτη μου σκέψη. Μετά από ολίγον ημερών καλλιέργεια, τα μηνύματα από την Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετα. Όλοι επιμένουν να μείνω εις την θέση μου» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου.

Ο κ. Λεβέντης επικαλέστηκε επίσης μηνύματα που έλαβε από το χώρο της Εκκλησίας και «μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη να πάρει η Ε.Κ. στις επόμενες εκλογές, όχι τέσσερα όχι πέντε, όχι έξι, αλλά πολύ παραπάνω τοις εκατό», αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τον αναζητούσαν για συνεντεύξεις μέσα μαζικής ενημέρωσης, που πριν δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ μαζί του, όταν ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να παραιτηθεί. «Αυτός ο τρόπος κυρίως με οδήγησε να μην παραιτηθώ» είπε ο κ. Λεβέντης.

«Κατόπιν αυτού, θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια από την αυριανή μέρα, και θα φέρω τροπολογία, αφού ληφθεί υπόψη η γνώμη των επιστημονικών φορέων της ιατρικής, της Εκκλησίας - θα κάνω μια ύστατη προσπάθεια να δω και τη στάση του κ. Μητσοτάκη. Γιατί με ενόχλησε πάρα πολύ η στάση του κ. Μητσοτάκη: στην ουσία δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι είναι όσοι αντιγράφουν τα της Ευρώπης» είπε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:

«Ευρώπη δεν είναι να αντιγράφεις ότι κάνουν οι ξένοι. Ευρώπη είναι να αντιγράφεις, οτιδήποτε χρήσιμο κάνουν οι ξένοι. Η Ευρώπη έχει λόγους να αντιγράψει από την Ελλάδα τις αξίες, όχι η Ελλάδα από την Ευρώπη». Ωστόσο, «είτε δεχθεί τη διόρθωση ο κ. Τσίπρας, είτε όχι», η Ένωση Κεντρώων κατά τον κ. Λεβέντη, θα φέρει νόμο «με τον οποίο θα καταργούμε αυτά που έκανε ο κ. Τσίπρας, αλλά θα παρέχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις και μεγαλύτερα δικαιώματα στις μειονότητες».

Είπε επίσης και ότι η Ε.Κ. «χωρίς να είναι θεολατρικό κόμμα» και χωρίς να γνωρίζει την στάση της Εκκλησίας, θα πάει για το θέμα της ταυτότητας φύλου «από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό».

«Δεν είναι γενετήσια βλάβη το τρίτο φύλλο, δεν υπάρχει τρίτο φύλο, είναι εγκεφαλική πάθηση. Τελεία και παύλα, Η φύση γεννά δύο φύλα. Αυτοί τρελάθηκαν? Ποια επιστήμη λέει αυτά τα πράγματα; ?Νοσηρό πάθος είναι. Τους ανεχόμεθα, με τα δικαιώματα τους, αλλά όχι να γίνουν και κυρίαρχοι σε μια κοινωνία. Η ανοχή των μειονοτήτων είναι το μεγάλο ζητούμενο, όχι να γίνουν καθοδηγητές για τα υπόλοιπα παιδιά να ακολουθήσουν το δρόμο τους. Γιατί εκεί πάμε τώρα» είπε ο πρόεδρος της Ε.Κ..

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER