Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 12:18

Γ. Κατρούγκαλος: "Νέο ξεκίνημα στις οικονομικές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική"

Γράφτηκε από την
Γ. Κατρούγκαλος: "Νέο ξεκίνημα στις οικονομικές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική"

Επίσημη επίσκεψη στη Λατινική Αμερική, με σκοπό όπως τονίζει «να δοθεί ώθηση στις σχέσεις με παραδοσιακά φιλικές χώρες της περιοχής, οι οποίες αν και αποτελούν ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις δεν έχουν σημαντικό όγκο εμπορίου με την Ελλάδα», πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Λατινική Αμερική ήταν το Μεξικό, όπου πραγματοποίησε στις 25 και 26 Οκτωβρίου συναντήσεις με τους υφυπουργούς Εξωτερικών Carlos Alberto de Icaza Conzalez, Ενέργειας L. Berltran Rodriguez, Εμπορίου Juan Carlos Baker και Τουρισμού Maria Teresa Solis.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές και παραγωγικές. Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με την ομογένεια του Μεξικού και έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο UNAM για το μέλλον της Ευρώπης και τις σχετικές ελληνικές προτάσεις. Ανάλογη διάλεξη, όπως επισημαίνται, είχε δώσει και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στη σύντομη παραμονή του στις ΗΠΑ καθοδόν προς την πόλη του Μεξικού.

Σημειώνεται από τον κ. Κατρούγκαλο πως η χώρα μας είναι παρατηρήτρια στην Ένωση του Ειρηνικού (Pacific Alliance), «η οποία αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες προσπάθειες οικονομικής ολοκλήρωσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική».

Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Κολομβία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER