Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 15:03

Ο ΠτΔ απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος στον Φρ. Τίμερμανς

Γράφτηκε από την
Ο ΠτΔ απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος στον Φρ. Τίμερμανς

Σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε, νωρίτερα σήμερα, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος στον Frans Timmermans (Φρανς Τίμερμανς), Α΄ Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπο για τη βελτίωση της νομοθεσίας και τις διοργανικές σχέσεις, το Κράτος Δικαίου και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, παρουσία και του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προσφορά του Α΄Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Timmermans, υπογραμμίζοντας την μεγάλη συμβολή του στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, κυρίως μέσα από την ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και την υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτοί είναι οι δύο πυλώνες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. 

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Timmermans, στο μείζον ζήτημα των προσφύγων, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε «ο αρχιτέκτονας», στην κυριολεξία, της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, καθώς και ο αρμόδιος ο οποίος έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για την τήρησή της. «Γι'αυτούς τους δύο λόγους, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, σας απονέμω αυτή την διάκριση, πεπεισμένος ότι και στην υπόλοιπη σταδιοδρομία σας θα υπερασπισθείτε τις ίδιες Αρχές και τις ίδιες Αξίες, που σας καθιστούν έναν πραγματικό Ευρωπαίο» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Από την πλευρά του ο κ. Timmermans, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παυλόπουλο για την τιμή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, προς το πρόσωπό του, σημειώνοντας την συνεισφορά του και την συμπαράστασή του στις προσπάθειές του. 

«Όλα αυτά θα ήταν αδύνατο να τα επιτύχουμε χωρίς την δική σας αμέριστη στήριξη, κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, χωρίς τον ανθρωπισμό τον οποίο έχετε επιδείξει ακούραστα», σημείωσε ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε « θέλω, επίσης, να τονίσω ότι στα χέρια σας, διότι εσείς είσθε ο άμεσος κληρονόμος του ελληνικού ανθρωπισμού και του ελληνικού πολιτισμού, χωρίς εσάς λοιπόν που προασπίζεσθε τα δικαιώματα του πολίτη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του ανθρώπου και το κράτος δικαίου, αναμφισβήτητα αυτές οι αξίες δεν θα ήταν τόσο σημαντικές στην Ευρώπη, όσο είναι σήμερα». 

Παράλληλα, ο κ. Timmermans αναφέρθηκε με θερμά λόγια και για τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες του θα ήταν αδύνατον να ευοδωθούν χωρίς την αμέριστη στήριξη και την ακούραστη προσπάθεια του φίλου του Επιτρόπου κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER