Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 16:01

Θ. Πάγκαλος: "Η ελληνική κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση του Ρουβίκωνα"

Γράφτηκε από την
Θ. Πάγκαλος: "Η ελληνική κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση του Ρουβίκωνα"

Τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα της Καταλονίας και τις εξελίξεις που αναμένονται στην περιοχή κατήγγειλε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Απλοποιώντας την επιλογή της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, σχολίασε: «Τι έκαναν στην Καταλονία; Είπαν γιατί να πληρώνουμε για τους άλλους; Ας κάνουμε ένα κράτος να τα τρώμε μόνοι μας. Ωστόσο η Ελλάδα βασίζεται στην βοήθεια των άλλων κρατών και θα πρέπει να είναι αντίθετη σε τέτοιες ενέργειες. Βασιζόμαστε στην κοινωνική αλληλεγγύη και πάνω σ' αυτό θα έπρεπε να πάρουμε σαφή θέση».

Ακόμη πιο αιχμηρός έγινε ο κ. Πάγκαλος, όταν αναφέρθηκε στην στάση του κ. Κοτζιά, σημειώνοντας πως:

«Ο κ. Κοτζιάς επέλεξε να μη βρεθεί στην δύσκολη θέση. Η κυβέρνηση άλλωστε του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κυβέρνηση του Ρουβίκωνα. Γουστάρουν τσαμπουκά και κόλπα ανεξαρτησίας, όπως τα παιδιά του Ρουβίκωνα. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος όμως ασκούνταν πάντα με αρχές. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα απόσχισης και γι' αυτό πρέπει να την καταγγέλλουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη πολιτική στην Ισπανία κι άλλη στην Κύπρο. Πρέπει να είμαστε υπέρ των συνόρων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ποιος αποκλείει ότι μετά τους Καταλανούς να θελήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν και οι Βάσκοι;» κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.


NEWSLETTER