Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 14:29

Πάνος Καμμένος: "Το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές"

Γράφτηκε από την
Πάνος Καμμένος: "Το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές"

Για το «θέμα της Σαουδικής Αραβίας και του πληρεξούσιου», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, αφού υποστήριξε ότι «το σημερινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ είναι ψευδές» ανακοίνωσε ότι «ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα έγγραφο που αφορά στη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνο για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα».

Ο ίδιος τόνισε ότι «Εμείς πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι εκπρόσωπος του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου. Το Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία που λέει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες». Αναφορικά με τα F16 ο κ. Καμμένος στην τηλεοπτική συνέντευξη άσκησε κριτική στην ΝΔ λέγοντας ότι «για τα F16 η διαδικασία είναι αυτή που ενώ την έχουν ψηφίσει στη Βουλή στη συνέχεια βγάζουν ανακοινώσεις» και ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση των F16 θα προχωρήσει.

Επίσης, ανέφερε ότι έχοντας έλθει από τη σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ, όπου η Τουρκία έβαλε θέμα άλλη μία φορά για την κατάργηση της συμφωνίας για την παρουσία της δυνάμεως του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του προσφυγικού, «είχαμε τη στήριξη όλων των κρατών-μελών, απερρίφθη το αίτημα της Τουρκίας και αποφασίστηκε να συνεχίσει την παρουσία του το ΝΑΤΟ το οποίο και έχει αποτρέψει μεγάλες ροές». «Αλλά αυτό που εξηγήσαμε είναι ότι οι ροές δεν έχουν σταματήσει. Είναι μια θετική απόφαση και το σημαντικό είναι ότι το σύνολο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στήριξε την ελληνική θέση» κατέληξε ο κ. Καμμένος. 

Σχετικά με το θέμα Κουφοντίνα, ο κ Καμμένος ανέφερε ότι «Πολιτικά, όπως έγραψα και στο twitter είμαι απόλυτα αντίθετος στο να δοθεί άδεια σε έναν άνθρωπο ο οποίος, μέχρι τώρα, δεν έχει ουσιαστικά αποκηρύξει τα εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί», ξεκαθαρίζοντας όμως, ότι «αυτή δεν είναι πολιτική απόφαση αλλά είναι μία απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία η εκτελεστική εξουσία δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει. Δεν είναι, δηλαδή, μία πολιτική απόφαση». 

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της κυβέρνησης είναι αντίθετοι με την απόφαση αυτή. Παράλληλα, επανέλαβε ότι «η πρώτη έξοδος καταδικασμένου για τη 17Ν ήταν, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έφυγε και μάλιστα δεν γύρισε». Ερωτηθείς για τις φυλακές τύπου «Γ» ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους και προσέθεσε ότι «οι φυλακές τύπου "Γ" δεν αλλάζουν το νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση κρατουμένου». 

Επίσης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις τόσο του Αμερικανού πρέσβη όσο και της πρέσβεως του Ηνωμένου Βασιλείου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «καταλαβαίνουν ότι είναι απόφαση της δικαιοσύνης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER