Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 19:19

Ν. Βούτσης: "Καταφύγιο της ανηθικότητας οι φορολογικοί παράδεισοι"

Γράφτηκε από την
Ν. Βούτσης: "Καταφύγιο της ανηθικότητας οι φορολογικοί παράδεισοι"

Οι φορολογικοί παράδεισοι αποτελούν καταφύγιο μιας διαχρονικής ανηθικότητας στην πολιτική και την οικονομία, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην «Νέα Σελίδα» συμπληρώνοντας ότι στο ζήτημα αυτό «κάθε πολιτική δύναμη, κάθε πολιτικό πρόσωπο και κάθε πολιτική οικογένεια πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση και στάση. Θέση καταδίκης και στάση μη συμμετοχής».

Ερωτηθείς για «αγκυλώσεις» της κυβέρνησης ως προς την δράση της Αστυνομίας στην επιβολή του νόμου, ο κ Βούτσης επισημαίνει ότι όλοι οι δείκτες εγκληματικότητας, έχουν βελτιωθεί και η χώρα μας αποτελεί πόλο σταθερότητα και ασφάλειας μέσα σε μια ταραγμένη Ευρώπη.Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την άδεια στον Κουφοντίνα περιορίζεται να δηλώσει ότι «ο νομικός μας πολιτισμός δεν εφαρμόζεται α λα καρτ».

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτιμά ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στο ζήτημα της ασφάλειας, προτάσσοντας όμως άλλα ως σημαντικά μέτωπα αντιπαράθεσης, όπως, «αυτή την απίστευτη νεοφιλελεύθερη άποψη που ακούσαμε από τη ΔΕΘ, ότι είναι νομοτελειακές οι κοινωνικές ανισότητες».

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση με τις αξιολογήσεις και τα μνημόνια ο κ. Βούτσης εκφράζει την αισιοδοξία του λέγοντας «έχουμε βγει πια στο ξέφωτο, αυτή είναι η αίσθηση των διεθνών παραγόντων και των επενδυτικών κύκλων αλλά και του απλού λαού, όπου όμως «μπορεί να είναι ήλιος με δόντια», σημειώνει.

Για το «ρήγμα στην κοινωνία» που πιθανά επιφέρει η υπέρμετρη φορολόγηση της μεσαίας τάξης προς όφελος των πιο αδύναμων, ο πρόεδρος της Βουλής απαντά ότι το ρήγμα δημιουργήθηκε από τη βίαιη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων και «προέκυψε από την εφαρμογή των συμπιεσμένων και άδικων πολιτικών στο πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο».

Τέλος για τους πλειστηριασμούς και την πιθανότητα πρόκλησης κοινωνικής αναστάτωσης εκτιμά ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα εφόσον θα είναι στο πλαίσιο των όσων έχουν νομοθετηθεί και έχουν δεσμευτεί τόσο ο τραπεζικός τομέας όσο και η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER