Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 19:40

Κοτζιάς: "Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος – μέλος της Ε.Ε."

Γράφτηκε από την
Κοτζιάς: "Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος – μέλος της Ε.Ε."

Την στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα κ. Κοτζιάς στο περιθώριο συνάντησής του με τον Αλβανό ομόλογό του. Από την Κρήτη, όπου συναντήθηκε με τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι,ο κ. Κοτζιάς οι δύο χώρες συζητούν ζητήματα που είναι ανοικτά και τα οποία οι δύο πλευρές επιθυμούν να τα επιλύσουν.

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά 

«Με το συνάδελφό μου, Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι, έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες από χθες το πρωί. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και αύριο, πριν να πετάξουμε για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. 

Συζητάμε ζητήματα που είναι ανοικτά και θέλουμε να τα λύσουμε σήμερα για να αναπτύξουμε προοπτικές για το αύριο. Στο πλαίσιο αυτής της πολύ εντατικής και χωρίς διαλείμματα εργασίας, πήραμε την απόφαση να έρθουμε να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη. 

Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη, δουλεύουμε με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας. Θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ. 

Μας τιμά το γεγονός ότι μας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι. Οι υψηλοί προσκεκλημένοι μας θα επισκεφθούν τη σπηλιά του Δία. Κατόπιν, θα γευματίσουμε εδώ στο οροπέδιο και θα επιστρέψουμε για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER