Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 19:31

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία

Γράφτηκε από την
Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τη πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών στην Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία, κατέθεσαν οι δύο αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Κουμουστάκους, την οποία υπογράφουν και άλλοι τέσσερις βουλευτές του κόμματος.

Παράλληλα, ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα των αρμόδιων Αρχών που εξουσιοδοτούν και ορίζουν τον Βασίλη Παπαδόπουλο εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Ιορδανίας, καθώς και η σχετική αλληλογραφία ανάμεσα στις ελληνικέ Αρχές και τις Αρχές αυτών των χωρών.

Υποστηρίζουν, δε, πως «είναι προφανές διά γυμνού οφθαλμού ότι δεν φέρουν νόμιμες επικυρώσεις, αλλά πρόκειται για απλά φωτοαντίγραφα έγγραφα της αλλοδαπής που δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την Ελληνική Διοίκηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ στην ερώτηση τους, επικαλούμενοι δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από τον Έλληνα πρόξενο στο Ριάντ, Ηλία Κλουβάτο, προς τον ταξίαρχο της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, μία ημέρα πριν την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, «οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και εξέφρασαν την επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

«Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής επιστολής του Έλληνα διπλωμάτη προς τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, εντελώς τιμωρητικά, κόπηκε η μετάθεσή του από τη θέση του γραμματέα της πρεσβείας μας στο Λονδίνο, που είχε ήδη εγκριθεί», σημειώνουν.

Τέλος, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «προχώρησε εσπευσμένα στην υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο δημοσιεύτηκε, εμφανίζεται παράλληλα και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας για το ίδιο αμυντικό υλικό» και προσθέτουν ότι όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν έπρεπε να απαντηθούν άμεσα από τον υπουργό Άμυνας.

Την ερώτηση υπογράφουν κατά σειρά: Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Σίμος Κεδίκογλου και Σάββας Αναστασιάδης.


NEWSLETTER