Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 16:51

Αλ. Τσίπρας: "Θετικοί οιωνοί ότι βγαίνουμε από την κρίση"

Γράφτηκε από την
Αλ. Τσίπρας: "Θετικοί οιωνοί ότι βγαίνουμε από την κρίση"

«Η σημερινή Ευρώπη έχει υπερβολικό κοινωνικό έλλειμμα το οποίο δεν αντιμετωπίζει επαρκώς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Δεν μπορούμε να ανακοινώνουμε μέτρα, όπως, για παράδειγμα, τον κοινωνικό πυλώνα, χωρίς να φροντίζουμε ώστε αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν. Δεν μπορεί με διάφορα προσχήματα και αναδιαρρυθμίσεις διακοσμητικού χαρακτήρα να βρισκόμαστε διαρκώς στο ίδιο σημείο, να μην αλλάζει τίποτε ουσιαστικά στο κρίσιμο θέμα της κοινωνικής σύγκλισης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία για την κοινωνική Ευρώπη και την αξιοποίηση ενός πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.Χωρίς δεσμευτικούς στόχους δεν μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα κοινωνικής στήριξης, είπε ο πρωθυπουργός. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ήταν απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, έθεσε το θέμα της κατανομής των προσφύγων, διότι, υπονομεύει την έννοια της αλληλλεγγύης. Έτσι αμφισβητείται συνολικά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, είπε ο πρωθυπουργός. Αποτελεί βόμβα στα ευρωπαικά θεμέλα μια Ευρώπη αλά καρτ, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τους θετικούς οιωνούς που υπάρχουν στο μέτωπο της οικονομίας με την σημαντική πτώση των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρέθηκαν σε επίπεδα 2006 την περίοδο δηλαδή που δεν είχε καν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER