Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 11:32

Ν. Τόσκας: Απολύτως ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ν. Τόσκας: Απολύτως ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για το συλλαλητήριο (Βίντεο)

«Η σημερινή μέρα, είναι μέρα πατριωτικής ευθύνης, που καθορίζει τις κινήσεις μας, με μετριοπάθεια, για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για ένα μεγάλο εθνικό θέμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας ταυτόχρονα σε όσους τον κατηγόρησαν ότι έδωσε πολύ μικρότερους αριθμούς των συμμετεχόντων στο χθεσινό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

«Οι αριθμοί είναι πέρα για πέρα πραγματικοί και προκύπτουν από τα στοιχεία της Αστυνομίας, η οποία έκανε τους υπολογισμούς της με βάση επίσημα σχεδιαγράμματα και τοπογραφικά» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Η Αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να δώσει ψεύτικα στοιχεία και θέλω να τονίσω ότι έκανε εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια μικροεπεισόδια που έγιναν στην Πανεπιστημίου με ομάδα ακροδεξιών, δεν άνοιξε μύτη και τα πούλμαν από την επαρχία ήρθαν και έφυγαν οργανωμένα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος του συλλαλητηρίου, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι οι 140.000 που λέει η Αστυνομία προκύπτουν από τη μέτρηση του χώρου που καταλάμβαναν οι συμμετέχοντες, με βάση την εικόνα από το ελικόπτερο.

Επειδή σήμερα δέχτηκε επιθέσεις και για το βίντεο, με αφορμή το γεγονός ότι είχε καλυφθεί ένα σημείο πάνω αριστερά, ώστε να μην φαίνεται η ώρα της λήψης, όπως λέει η αντίθετη πλευρά και ότι δεν ήταν την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το συλλαλητήριο, ο κ. Τόσκας απαντά: «Η λήψη έγινε στις 14:50- 14:55, την ώρα που είχε συγκεντρωθεί όλος ο κόσμος. Φαίνεται, άλλωστε, ότι δεν αποχωρεί κανείς. Αυτό που έχει σβηστεί είναι η ημερομηνία στο βίντεο, που έγραφε 1-1-2018, γιατί δεν την είχαν αλλάξει οι υπεύθυνοι».

Σχετικά με την κάλυψη από τον κόσμο, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπολογίζονται 3 άτομα στο τετραγωνικό μέτρο και η έκταση της πλατείας Συντάγματος είναι 14.500 τμ. Στους δρόμους, το πλήθος ήταν πυκνό στην λεωφόρο Βασ. Σοφίας μέχρι την Ηρώδου Αττικού και αραιό μέχρι την Ρηγίλλης, στην λεωφόρο Αμαλίας πυκνό μέχρι την Ρώσικη Εκκλησία και αραιό μέχρι τη Βασ. Όλγας, σχετικά αραιό στην Φιλελλήνων και στη Σταδίου μέχρι την Αμερικής.

Όπως λένε αξιωματικοί σε καμία περίπτωση βέβαια δεν έφτανε το συλλαλητήριο το 1.000.000 κόσμο που λένε οι διοργανωτές, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο νούμερο σημαίνει ότι έπρεπε να έχει κόσμο όλη η λεωφόρος Αλεξάνδρας με πυκνή συγκέντρωση μέχρι την πλατεία Μαβίλη.

Ο κ. Τόσκας επισήμανε, επίσης, ότι τα πούλμαν ήταν 283, όπως λέει η Αστυνομία, γιατί όλα ήταν καταγεγραμμένα με τους αριθμούς κυκλοφορίας, καθώς οδηγήθηκαν σε ειδικούς χώρους και φυλάσσονταν απο αστυνομικές δυνάμεις.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την εικόνα, αλλά τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις δεν κάνουν καλό την ώρα της μεγαλύτερης στιγμής για την πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Τόσκας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER