Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 18:11

Ν. Μαριάς: Καταλυτικό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνει η τεράστια επιτυχία του συλλαλητηρίου

Γράφτηκε από την

Την άποψη ότι «η τεράστια επιτυχία του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στέλνουν καταλυτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους διεθνείς παράγοντες» εκφράζει ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, «αν τα Σκόπια πραγματικά επιθυμούν μία ειρηνική συνύπαρξη με την Ελλάδα θα πρέπει άμεσα, εδώ και τώρα, να σταματήσουν το παραμύθι ότι δήθεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι δήθεν αποτελούν το μακεδονικό έθνος».

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο κ. Μαριάς δηλώνει ότι «εάν επιθυμούν πράγματι την αμυντική θωράκιση των Σκοπίων, αντί να πιέζουν την Ελλάδα να δώσει τη συγκατάθεσή της για συμμετοχή τού μορφώματος στη Συμμαχία, μπορούν κάλλιστα να εφαρμόσουν τα της Ν. Κορέας ή των Φιλιππίνων, δηλαδή να συνάψουν διμερή αμυντική συμφωνία με τα Σκόπια και να εγγυηθεί απευθείας η Ουάσινγκτον την αμυντική θωράκιση των Σκοπιανών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ