Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 16:12

Π. Ρήγας: Η ΝΔ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Γράφτηκε από την

«Η ΝΔ οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα πρέπει τόσο για τα εθνικά ζητήματα, όσο και για τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, να κρατήσει μία στάση που θα αναβαθμίζει την εικόνα του πολιτικού συστήματος και των θεσμών», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, για την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ερωτηθείς για την επιρροή του Άδωνι Γεωργιάδη στην πολιτική της ΝΔ, ο κ. Ρήγας απάντησε πως είναι προφανές ότι η συλλογική πολιτική σκέψη της ΝΔ έχει επηρεαστεί από συντηρητικές και ακροδεξιές αντιλήψεις. «Η στρατηγική της ΝΔ κινείται αποκλειστικά γύρω από το πότε θα γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. Είναι μία αδιέξοδη στρατηγική, που σέρνει ολόκληρο το κόμμα πίσω από μία ακραία νεοφιλελεύθερη και συντηρητική αντίληψη», είπε.

Αναφορικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης της υπόθεσης Novartis, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και η κυβέρνηση θέλει να το κρατήσει αυστηρά μέσα στα πλαίσια της δικαιοσύνης, των θεσμών και των συνταγματικών επιταγών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ