Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 13:41

ΝΔ για Αντωνοπούλου: "Να επιστρέψει το επίδομα ενοικίου εντόκως και να ζητήσει συγγνώμη"

Γράφτηκε από την
ΝΔ για Αντωνοπούλου: "Να επιστρέψει το επίδομα ενοικίου εντόκως και να ζητήσει συγγνώμη"

Η Ράνια Αντωνοπούλου θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους 'Ελληνες, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

«H κ. Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυρακη, και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ, όμως, χάθηκε και το φιλότιμο».

Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ορθό το ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης από την Ρ. Αντωνοπούλου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος

Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης της οποίας έκανε χρήση η αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για επιδότηση ενοικίου. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε συγχρόνως και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη φορολογική εξίσωση πολιτικών και υπόλοιπων πολιτών.

Ο υπουργός έκανε γνωστό επίσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real FM", ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την υπουργό, στην οποία και παρέπεμψε για περαιτέρω δηλώσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αν. υπουργό (σ.σ. την Ρ. Αντωνοπούλου). Τής μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Και, από εκεί και πέρα, περιμένουμε τη δική της τοποθέτηση».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της σημερινής διάταξης», με τον κ. Τζανακόπουλο να υπογραμμίζει: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών, τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν την φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και αυτό είναι το κεντρικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης».

ΠΑΣΟΚ: Η Ρ. Αντωνοπούλου θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί

«Η κυρία υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί», τονίζει, αναφερόμενο στη Ράνια Αντωνοπούλου, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «η κυρία Αντωνοπούλου (και ο υπουργός σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι πρόκειται για «απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική». Μάλιστα, η ανακοίνωση καταλήγει καταλογίζοντας ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER