Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 14:00

Νίκος Δένδιας: Η κυβέρνηση επιδιώκει όξυνση, περιχαράκωση και έχει έλλειμμα διαλόγου

Γράφτηκε από την
Νίκος Δένδιας: Η κυβέρνηση επιδιώκει όξυνση, περιχαράκωση και έχει έλλειμμα διαλόγου

"Η κυβέρνηση επιδιώκει όξυνση, περιχαράκωση, έλλειμμα διαλόγου, δεν πάμε μπροστά έτσι κι΄αυτό φάνηκε και σε αυτή την επιτροπή", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Νίκος Δένδιας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 fm" σχολιάζοντας την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την προανακριτική επιτροπή για την Novartis.

"Το είχαμε προβλέψει, δεν με εξέπληξε, έτσι τα διαχειρίζεται τα πράγματα η κυβέρνηση", είπε ο κ.Δένδιας για τη στάση της πλειοψηφίας στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και πρόσθεσε: "Φαίνεται να υπάρχει σκάνδαλο, το ερώτημα είναι ποιοι εμπλέκονται, για να είμαστε ειλικρινείς. Προφανώς το θέμα του φαρμάκου παγκοσμίως είναι τεράστιο ζήτημα, βεβαίως να το ψάξουμε, βεβαίως να κολαστούν οι υπεύθυνοι. Κανείς δεν αντιλέγει σε αυτό, αλίμονο, αλλά το θέμα είναι τι επιδιώκουμε. Επιδιώκουμε δικαιοσύνη και εξυγίανση, ή επιδιώκουμε τον θάνατο του πολιτικού μας αντιπάλου, ποια είναι η προτεραιότητά μας; Η κυβέρνησή μας νομίζω ότι θέλει το δεύτερο"

Ο κ. Δέδιας, σημείωσε ότι η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis δείχνει πως "δεν θέλει να το κάνει εύκολο να συνεργαστούμε σε κανέναν τομέα και δεν είναι σωστό αυτό, καθώς η χώρα έχει πάρα πολλά προβλήματα και η έξοδος από την κρίση, για να υλοποιηθεί σαν ευκαιρία, προϋποθέτει ευρύτερες συνεννοήσεις".

Σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς στόχους της ΝΔ και τις προοπτικές μετεκλογικών συνεργασιών διευκρίνισε: "Εμείς θα θέλαμε να είμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όχι για να κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά για να μην είμαστε δούλοι συμμαχιών, στις οποίες δεν πιστεύουμε. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να ανεβούμε σε ποσοστά, τα οποία έχουν το 4 μπροστά, ή είναι πολύ κοντά στο 40 και αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις αν δεν απευθύνεσαι σε όλη την κοινωνία για να την πείσεις".

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε: "Χρειάζεται μεγαλύτερη σοβαρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης και εθνική συνεννόηση. Αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται η Τουρκία ως εθνικός μας αντίπαλος, είναι θέμα για τη χώρα, που δε σηκώνει κόλπα, φωνές και προσπάθειες εκμετάλλευσης. Η κυβέρνηση έκανε τεράστια, παιδικά λάθη. Η όλη νοοτροπία, ο λόγος του υπουργού Εθνικής Άμυνας μας έβαλε σε μπελάδες [...] Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού - που δεν έχει διαψεύσει τον Τούρκο πρόεδρο - περί επιστροφής των Τούρκων αξιωματικών, τις οποίες δεν δικαιούται να δώσει, δημιούργησαν θέματα [...] Όλα αυτά οδήγησαν σε μία όξυνση και η Τουρκία κατέληξε να φέρεται απολύτως απαράδεκτα. Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι δεν πρέπει να μας οδηγήσουν να πέσουμε στην παγίδα μιας όξυνσης, θέλει προσοχή, μεγάλη προσοχή".


NEWSLETTER