Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 16:00

Δημήτρης Παπαδημούλης: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το ανατολίτικο παζάρι από την ηγεσία Ερντογάν

Γράφτηκε από την
Δημήτρης Παπαδημούλης: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το ανατολίτικο παζάρι από την ηγεσία Ερντογάν

«Η ηγεσία Ερντογάν θα ήθελε να μετατρέψει το θέμα των δύο στρατιωτικών σε ανατολίτικο παζάρι, σε βάρος του διεθνούς Δικαίου, κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real FM».

Επισήμανε ότι «η Βάρνα έδωσε μια ισχυρή ευρωπαϊκή στήριξη και για το Αιγαίο, και για την Κύπρο και για τα δύο παιδιά μας» και σημείωσε ότι «οι αντιδράσεις της ηγεσίας της 'Αγκυρας, και ιδίως οι δηλώσεις Γιλντιρίμ, επιβεβαιώνουν ότι στη Βάρνα Τουσκ και Γιούνκερ μίλησαν με πρωτοφανή, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αυστηρότητα, στηρίζοντας τις ελληνικές και τις κυπριακές θέσεις».

Για τον Ερντογάν εκτίμησε, πως «όσο εντείνει την επιθετική του ρητορική ή όσο κωλυσιεργεί στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, νομίζω ότι εντείνει την πολιτική και διπλωματική του απομόνωση».

Επίσης, εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη του αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνταντίνου Κατσίκη για ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τονίζοντας ότι «δε νοείται παράκαμψη της δικαιοσύνης από ελληνικής πλευράς» σε βάρος των κανόνων της δημοκρατίας και του δικαίου. «Είναι αδιανόητο να ακούγεται από ελληνικά χείλη τέτοια άποψη» είπε και σημείωσε ότι στην υπόθεση των δύο Ελλήνων, «κανείς δεν μπορεί να θεμελιώσει, ούτε καν στα τουρκικά δικαστήρια, ότι δύο στρατιωτικοί με οπλισμό, με σήματα, με στολή, μπήκαν στο έδαφος μιας άλλης χώρας για να κάνουν κατασκοπεία».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Κατσίκης «είναι εντελώς αναρμόδιος», καθώς το θέμα το χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση «και το χειρίζεται καλά», όπως και η ηγεσία του ελληνικού στρατεύματος «και δεν χρειάζεται διάφοροι, εντελώς αναρμόδιοι, να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν» όπως είπε χαρακτηριστικά.


NEWSLETTER