Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 14:20

"Όχι" Μητσοτάκη σε Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή

Γράφτηκε από την
"Όχι" Μητσοτάκη σε Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή

Η επιστροφή των δυο Ελλήνων αξιωματικών είναι απόλυτη εθνική προτεραιότητα για τη ΝΔ, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ήταν ράθυμος όταν μίλησε για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο.

Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει στη χώρα μας η συμμετοχή της στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για να γυρίσουν το συντομότερο οι δύο αξιωματικοί στις οικογένειές τους και στην πατρίδα.

Σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ εξ αρχής δεν θεώρησε ότι πρόκειται για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο και πορεύτηκε με αυτό τον γνώμονα. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα μετ’ επιτάσεως στις ΗΠΑ, αλλά και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη, παρέπεμψε στην κυβέρνηση σημειώνοντας πάντως ότι το ζήτημα απηχεί τη συνολική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Εξάλλου, τόνισε ακόμη ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων.

«Όχι» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Φώφη Γεννηματά

Η κ. Σπυράκη γνωστοποίησε ότι σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά, για τη πρότασή της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η θέση του είναι ότι δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση καθώς απαιτούνται ευρείες συναινέσεις που δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η πρόταση της ΝΔ για ευρεία αναθεώρηση πηγαίνει πολύ πέρα από τα σημεία που σωστά βάζει η κ. Γεννηματά.

Θέμα ηθικής τάξης η υποψηφιότητα Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ

Η εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Ευστάθιου Μαρίνου για τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως.

Ο κ. Ευστάθιος Μαρίνος, ανέφερε η κ. Σπυράκη, μέχρι προχθές συνεταιριζόταν με πρόσωπο -τον κ. Γ. Καρκαλή-, το οποίο έπαιρνε δουλειές από την ΗΔΙΚΑ, στην οποία ο ίδιος ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος. Ο κ. Μαρίνος συμβούλευε δηλαδή την ΗΔΙΚΑ να δίνει δουλειές με απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία στην οποία ο ίδιος ήταν μέτοχος. Μάλιστα η τελευταία απευθείας ανάθεση της ΗΔΙΚΑ με σύμβουλο πληροφορικής τον κ. Μαρίνο δόθηκε στις 26 Μαρτίου. Στις 27 Μαρτίου ο κ. Μαρίνος μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ. Καρκαλή.

Μετά από αυτό η κυβέρνηση τον πρότεινε να διαχειριστεί τα χρήματα 2,5 εκατ. Ελλήνων, ανέφερε η κ. Σπυράκη και έκλεισε λέγοντας ότι η ΝΔ θεωρεί την τοποθέτησή του απαράδεκτη γιατί υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα

Για γήπεδο ΠΑΟΚ

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και στα όσα ανέφερε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι η αναβάθμιση του γηπέδου του ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο και δίχως να υπάρχουν παράθυρα για προσφυγές ώστε να γίνει γεφύρι της Άρτας όπως έγινε με το γήπεδο της ΑΕΚ. Σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ είναι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Να μην πληρώσουν οι ομάδες μεμονωμένα επεισόδια

Για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο ανέφερε ότι σε καμία καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Εθνική Ομάδα να αποκλειστεί από τις εθνικές διοργανώσεις. Η εξέλιξη βαρύνει την κυβέρνηση αφού τίποτε δεν την εμπόδισε τα τελευταία τρία χρόνια να κάνει την εξυγίανση. Είπε ακόμη ότι η Εθνική και οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να πληρώσουν μεμονωμένα περιστατικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER