Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 17:30

Δ. Βίτσας: Ο διπλωματικός δρόμος μονόδρομος για την επίλυση ζητημάτων όπως αυτά της Συρίας

Γράφτηκε από την
Δ. Βίτσας: Ο διπλωματικός δρόμος μονόδρομος για την επίλυση ζητημάτων όπως αυτά της Συρίας

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως κι η προηγούμενη με τα χημικά, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο αβεβαιότητας κι έλλειψη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ο μοναδικός τρόπος για να επιλύσει η ανθρωπότητα τέτοια ζητήματα είναι ο διπλωματικός δρόμος», επισήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο «Κανάλι της Βουλής».

Ακόμη, ο κ. Βίτσας συμπλήρωσε ότι «όπου υπάρχουν στρατιωτικές επιχειρήσεις ή απειλή στρατιωτικών επιχειρήσεων, η ιστορία μας διδάσκει ότι δημιουργούνται προσφυγικές ροές. Είτε προς γειτονικές χώρες είτε προς άλλες χώρες. Άρα αυτό είναι ένα ενδεχόμενο σχεδόν δεδομένο, αν δεν ηρεμήσει γρήγορα η κατάσταση και αν δεν πάμε γρήγορα σε μία διαδικασία σταθεροποίησης της περιοχής κι επανασυγκρότησης». Στη συνέχεια ο υπουργός αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας για τους βομβαρδισμούς στη Συρία υποστήριξε:

«Εμείς θέλουμε να ηρεμήσει η κατάσταση στη Συρία. Μην ξεχνάμε ότι δεν πήρε μέρος το ΝΑΤΟ, ως οργανισμός σε αυτή την επίθεση. Υπάρχει από το 2005 μία απόφαση του ΟΗΕ μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο, ότι για να γίνουν τέτοιες επεμβάσεις όπως είχαν γίνει στη Λιβύη, χρειάζεται απόφαση του ΟΗΕ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER