Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 14:00

Κώστας Καραγκούνης: Πολύ σημαντική κάθε διπλωματική πίεση στην Τουρκία

Γράφτηκε από την
Κώστας Καραγκούνης: Πολύ σημαντική κάθε διπλωματική πίεση στην Τουρκία

"Αυτή τη στιγμή κάθε διπλωματική πίεση στην Τουρκία -και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, αλλά και για την έντονη προκλητικότητα και εχθρότητα, με την οποία αντιμετωπίζει την Ελλάδα- είναι πολύ σημαντική" δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Με αφορμή και τις επαφές που είχε σε πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Καραγκούνης παρατήρησε: "Υπάρχει ένα ψυχροπολεμικό κλίμα κι αυτό αποτυπώνεται και στην αμερικανική κοινή γνώμη [...] Αυτή τη στιγμή οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο, όπως και οι ευρωτουρκικές σχέσεις και υπό μία έννοια η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πέφτει στην παγίδα κανενός, δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να ρίχνουμε νερό στον μύλο της προκλητικότητας των Τούρκων".

"Έχω την αίσθηση", εξήγησε, "ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο -να δείξει η ελληνική κυβέρνηση στιβαρή ηγεσία, πράγμα το οποίο φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να κάνει". "Συνολικά το πολιτικό σύστημα πρέπει αυτή τη στιγμή να δρα υπεύθυνα και με ψυχραιμία, ώστε να εκμεταλλευτούμε την πολύ ευνοϊκή συγκυρία, όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή. Φοβάμαι ότι υπό μία έννοια η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται την πολύ ευνοϊκή συγκυρία, διότι πολλές φορές με τις πράξεις και τις ενέργειές της βρίσκεται σε σύγχυση σε πολλά ζητήματα, κυρίως όμως στα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα" πρόσθεσε. Χαρακτήρισε, δε, "πολύ σημαντικό" το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σημειώνοντας πως "πρέπει να το πιστώσουμε και στον πρόεδρο της ΝΔ, που είχε πάρει την πρωτοβουλία, βεβαίως θα επικυρωθεί και από το Συμβούλιο Κορυφής".


NEWSLETTER