Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 12:50

Γιάννης Μπαλάφας: Σε εφαρμογή σχέδιο για την αντιμετώπιση της αύξησης των προσφυγικών ροών

Γράφτηκε από την
Γιάννης Μπαλάφας: Σε εφαρμογή σχέδιο για την αντιμετώπιση της αύξησης των προσφυγικών ροών

Για τις αυξημένες ροές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο προς τα νησιά αλλά και προς τον Έβρο, καθώς και για την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη προς το Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ».

«Υπάρχει μεγάλη δυσκολία με την αύξηση των ροών που έχει παρατηρηθεί από την Τουρκία προς τη χώρα μας και προς τα νησιά και από το φυλάκιο του Έβρου. Μέχρι πρότινος στον Έβρο δεν είχαμε ιδιαίτερα μεγάλες ροές και η χωρητικότητα των δομών εκεί ήταν συγκεκριμένη. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Αυτό είναι και το πρόβλημα. Νομίζεις ότι έχουν ρυθμιστεί κάποια θέματα, ξαφνικά προκύπτουν απρόβλεπτα γεγονότα (οι εκλογές στην Τουρκία ή η πίεση που θέλει να ασκήσει ο Ερντογάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ.) που ανατρέπουν τον όποιο προγραμματισμό» επισήμανε ο κ. Μπαλάφας.

Ακόμη ο υφυπουργός υπογράμμισε: «Εμείς θέτουμε σε εφαρμογή σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, για παράδειγμα αύξηση της χωρητικότητας των δομών στην ενδοχώρα, όμως η χωρητικότητα και στην ενδοχώρα δεν είναι απεριόριστη. Έχουμε, επίσης, επαφές με την τουρκική πλευρά για το θέμα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, για την αντιμετώπιση του ζητήματος».

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ. Μπαλάφας σχολίασε: «Στη χώρα μας υπήρχε επί δεκαετίες μια ασύδοτη λειτουργία μεγαλοεπιχειρηματιών, με παρέμβασή τους στα πολιτικά πράγματα, οι οποίοι ήθελαν να έχουν ρόλο αποφασιστικής επίδρασης στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, για να μην πω ότι ήθελαν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις. Ίσως ο κ. Μαρινάκης να πιστεύει ότι μπορεί να παίρνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσα στη νύχτα και να τον απειλεί ή ότι μπορεί να εκτοξεύει ύβρεις ενάντια στον πρωθυπουργό της χώρας. Ο κ. Μαρινάκης διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τη μεταφορά με πλοίο 2 τόνων ηρωίνης, κατηγορία η οποία, φυσικά, θα κριθεί από τη δικαιοσύνη. Το θέμα είναι ότι ο κάθε "μιντιακός" επιχειρηματίας που έχει κάποια μέσα, εφημερίδες και κανάλια, πιστεύει ότι μπορεί να επεμβαίνει απροκάλυπτα στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Καταλήγοντας ο υφυπουργός τόνισε ότι «η στάση αυτή δεν χαρακτηρίζει τους πάντες, όλο τον επιχειρηματικό κόσμο. Υπάρχουν, όμως, μεγαλοεπιχειρηματίες που, έχοντας σχέσεις με την αντιπολίτευση, κατέχοντας εφημερίδες και κανάλια και μεγάλη επιχειρηματική επιφάνεια, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στη χώρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER