Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 09:50

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Λέσβο για την άφιξη Τσίπρα

Γράφτηκε από την
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Λέσβο για την άφιξη Τσίπρα

Κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες της Λέσβου ετοιμάζονται σήμερα να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν από τον Αλέξη Τσίπρα, που θα μιλήσει στο «14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου», να βρει άμεσα λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Άλλο ένα αίτημά τους είναι να μην γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17%, που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου, στο 24%.

Από το πρωί σήμερα τα πάντα στη Λέσβο «νεκρώνουν» και θα παραμείνουν κλειστά.

Στο πλευρό της Λέσβου και οι κάτοικοι και οι φορείς της Χίου και της Λήμνου, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στη σημερινή διαμαρτυρία των κατοίκων της Λέσβου.

Το «Συντονιστικό Όργανο των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου» καλεί όλους τους κατοίκους της Λέσβου να βρεθούν το απόγευμα στις 19:00 στην Πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν ειρηνική πορεία προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα πραγματοποιήσει στις 19:30 την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σήμερα το πρωί κορυφώνεται η γιγαντιαία επιχείρηση των μέτρων ασφαλείας για την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία χαρακτηρίζονται πρωτοφανή και όμοιά τους δεν είχαν ληφθεί ούτε κατά την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου πριν από λίγους μήνες στη Λέσβο.

Επί ποδός είναι όλα τα σώματα ασφαλείας αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις.

Τα πρόσφατα γεγονότα με τα επεισόδια στην Πλατεία Σαπφούς ανάγκασαν την Αστυνομία να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αρχικά στη Λήμνο με ελικόπτερο Σινούκ θα προσγειωθεί στο στρατόπεδο της Παγανής και από εκεί με ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φτάσει στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής σύμφωνα με το lesvosnews.gr.

Οι επιτελείς του κ. Τσίπρα θέλουν να αποφύγουν την οποιαδήποτε θερμή συνάντηση με τους κατοίκους της Λέσβου, αφού το κλίμα δεν είναι και τόσο καλό για τέτοιες συναντήσεις.

Το σχέδιο αυτό ίσως αλλάξει και πάλι σε περίπτωση που δεν διασφαλίζει κάθε απρόοπτο στην πομπή του πρωθυπουργού.

Σε επιφυλακή και οι ένοπλες δυνάμεις αφού το επιτελείο του κ. Τσίπρα ανησυχεί και για προκλητικές κινήσεις από πλευρά της Τουρκίας. Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έφτασε και έδεσε το Περιπολικό Ανοιχτής Θάλασσας «Γαύδος» το οποίο είχε εμβολιστεί πριν λίγο καιρό από τουρκική ακταιωρό.


NEWSLETTER