Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 11:50

Επίσκεψη Χαρίτση στο Κέντρο Στήριξης Mosaik στη Μυτιλήνη

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Χαρίτση στο Κέντρο Στήριξης Mosaik στη Μυτιλήνη

Για εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κάνει λόγο στο Twitter o αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο Κέντρο Στήριξης προσφύγων και ντόπιων, Mosaik, το οποίο επισκέφθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, στη Μυτιλήνη, στο περιθώριο του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Βόρειο Αιγαίο.

«Είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε το Κέντρο Στήριξης Mosaik στη Μυτιλήνη. Έλληνες και πρόσφυγες μαθαίνουν, διδάσκουν και εργάζονται μαζί!» τονίζει ο κ. Χαρίτσης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Στήριξης προσφύγων και ντόπιων, Mosaik παρέχει στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες του νησιού περιβάλλον αλληλεγγύης, με στόχο την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και την τοπική κουλτούρα.

Σημαντικές πρωτοβουλίες του Mosaik είναι τα εργαστήρια ανακύκλωσης σωσιβίων που μετατρέπονται σε τσάντες, πορτοφόλια, σακίδια και διακοσμητικά αντικείμενα. Τα εργαστήρια αυτά συνεισφέρουν στην επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών που δημιούργησε η προσφυγική κρίση και δίνουν εργασία τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους ντόπιους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER