Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 14:00

Γιώργος Κύρτσος: Από τον Αύγουστο η προεκλογική περίοδος

Γράφτηκε από την
Γιώργος Κύρτσος: Από τον Αύγουστο η προεκλογική περίοδος

"Προεκλογική περίοδο θα έχουμε από τον Αύγουστο και αν θα διαρκέσει 3 μήνες ή 12-13 μήνες, θα το δούμε", δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 fm", σχετικά με την επομένη της ολοκλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον προσεχή Αύγουστο.

"Δεν νομίζω ότι θα είναι μία κατάσταση business as usual, θα έχει μία προεκλογική διάσταση κι είναι λογικό αυτό, αρκεί να μην ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο, πρώτα σε επίπεδο πολιτικής πόλωσης -γιατί βλέπουμε την κυβέρνηση το ψάχνει από εκεί το ψάχνει από εδώ- και δεύτερον να προσέξουμε όλοι μαζί για την οικονομία, η οποία με την έξοδο από το πρόγραμμα πράγματι θα πάει καλύτερα, αλλά καθαρή έξοδος με πρόσθετα μέτρα είναι μία αντίφαση, την οποία αφήνω να την εξηγήσουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης", επισήμανε ο κ. Κύρτσος.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την κατάτμηση της Β' Αθηνών και του πρώην Υπόλοιπου Αττικής σε μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, αλλά και για το σύστημα απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Κύρτσος παρατήρησε: "Μέσα σε ένα κλίμα πύρινης πόλωσης -κυνηγάνε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, έχουν φτιάξει έναν μηχανισμό ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιθετικός σε βάρος του κ. Μητσοτάκη- και εφόσον υπάρχει αυτή η πόλωση κάθε τόσο βάζουν και μία θεσμική πρωτοβουλία, λέγοντας ελάτε να τα βρούμε - μα δεν υπάρχει το πολιτικό περιβάλλον για να τα βρούμε σε οτιδήποτε".

"Δεν είναι μόνο η κατάτμηση της Β' Αθηνών", συνέχισε ο ευρωβουλευτής, "για παράδειγμα όσον αφορά το πέρασμα στην απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί προειδοποιούν ότι αυτό θα δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες συνεννόησης. Αλλά μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει αυτοδιοικητική παράδοση, ούτε μπόρεσε να αποκτήσει, και της οποίας τα ποσοστά πέφτουν, μεθοδεύει διάφορα πράγματα, που δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ή την εκλογή στη Β' Αθηνών αλλά με το πώς θα συγκρατήσει την πτώση της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το αν θα τσιμπήσει κάποιες έδρες στη Β' Αθηνών, γιατί αυτή θα έχει την πρωτοβουλία της κατάτμησης, για να συντηρηθεί πολιτικά και όλα αυτά παίζουν ρόλο".


NEWSLETTER