Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 15:45

Βασίλης Κικίλιας: Αυτή η κυβέρνηση θα έχει σύντομα την τύχη που της αξίζει

Γράφτηκε από την

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό, άσκησε ο τομέαρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας: «Με μυστική διπλωματία, με προχειρότητα, δημιουργώντας την αίσθηση ότι εμείς έχουμε κάποιον λόγο να βιαζόμαστε, επισπεύδει μια διαδικασία με τη γείτονα χώρα σε σχέση με την ονομασία και άρα την είσοδό της στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Μιλώντας στον ρ/σ «24/7 fm» ο ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «ο τρόπος που διαπραγματεύεται μυστικά (σσ: η κυβέρνηση), ο τρόπος με τον οποίο γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον ελληνικό λαό και προχωρά σε μία μη αποδεκτή λύση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα, μπορεί να έχει μόνο ένα αποτέλεσμα: αυτή η κυβέρνηση να έχει σύντομα την τύχη που της αξίζει».

Σύμφωνα με τον τομέαρχης της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πει καθαρά ότι πρώτα απ' όλα θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, άρση κάθε αλυτρωτισμού σχετικά με τη γλώσσα, με την αναληθή πεποίθησή τους περί μακεδονικού έθνους, τις ταυτότητες, τα διαβατήρια, τους χάρτες, τα σχολικά βιβλία τους.

«Κάτι τέτοιο προφανώς δεν υπηρετείται με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η ελληνική κυβέρνηση. Το είδαμε με το πολύ σημαντικό λάθος που πήγε να γίνει με την τελευταία πρόταση του Σκοπιανού πρωθυπουργού για το όνομα» είπε και πρόσθεσε: «Είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να φτάσουμε στο θέμα της ονομασίας, να μην υπάρχει καμία ένδειξη και καμία υπόνοια αλυτρωτισμού και να αλλάξουν το Σύνταγμά τους». Διευκρίνισε μάλιστα πως η ΝΔ δεν θέλει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα. Όπως είπε, εδώ πρόκειται για τη σαλαμοποίηση μίας λύσης, η οποία πάει σε βάθος στον χρόνο και που μπορεί να έχει κάποια οφέλη για τη γείτονα χώρα, αλλά για την Ελλάδα είναι γεμάτη αβεβαιότητα. «Πού υπηρετείται το εθνικό συμφέρον σε μια τέτοια λύση;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως μία τέτοια συμφωνία αντίκειται πάνω απ' όλα στη θέληση του ελληνικού λαού και αν δεν εξασφαλίζει την αλλαγή του Συντάγματος και την απαλοιφή του αλυτρωτισμού, αντίκειται και στα εθνικά συμφέροντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ