Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 15:51

Δ. Παπαδημούλης: Ο Ιούνιος μπορεί να φέρει το «κλείδωμα» της εξόδου από τα μνημόνια

Γράφτηκε από την

«Ο Ιούνιος μπορεί να φέρει -και εργαζόμαστε γι’ αυτό- τρία σημαντικά πράγματα: Το ‘κλείδωμα’ της εξόδου από τα μνημόνια, τη λύση στο Μακεδονικό και μια σοβαρή ελάφρυνση του χρέους»: αυτό σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Επιπλέον, όπως λέει στην ίδια συνέντευξη, «οι μεταρρυθμίσεις, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, δεν θα είναι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές. Οι πάντες λένε πια ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται παραπάνω λιτότητα. Αυτό που χρειάζεται είναι να περιοριστεί δραστικά η διαφθορά κι η φοροδιαφυγή».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «το ‘κλειδί’ για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι το εξής: Μεγαλύτερη εξωστρέφεια, που σημαίνει περισσότερες εξαγωγές, και προσέλκυση ντόπιων και ξένων επενδύσεων».

Σχολιάζοντας, τέλος, τα συμβαίνοντα στην Ιταλία, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει: «Η Ιταλία περνάει μια μεγάλη πολιτική κρίση, έχει μπει σε αχαρτογράφητα νερά», και στηλιτεύει την «εμμονή σε μία νεοφιλελεύθερη και γερμανοκρατούμενη Ευρώπη τρέφει τον λαϊκίστικο ευρωσκεπτικισμό και την άκρα Δεξιά».