Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 08:21

Λ. Αυγενάκης: Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως το νόμο για τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Γράφτηκε από την

«Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με το νόμο που τις κέρδισε», δήλωσε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, από τα Ιωάννινα όπου είχε σύσκεψη με αυτοδιοικητικά στελέχη της Ηπείρου.

Ο γραμματέας της ΝΔ σχολιάζοντας το σενάριο τριπλών εκλογών τον επόμενο Μάιο είπε: «Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και μόνο ένας βαθιά νοσηρός καιροσκοπισμός θα επέτρεπε ένα τέτοιο σενάριο. Φαίνεται ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά το προσωπικό και κομματικό συμφέρον. Ήρθαν με τη θεωρία των παιγνίων και φεύγουν με τη θεωρία του χάους».

Για την απλή αναλογική ο κ. Αυγενάκης άσκησε οξεία κριτική τις κυβερνητικές πολιτικές λέγοντας πως: «ψήφισαν την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές για να προκαλέσουν ακυβερνησία στη χώρα και ετοιμάζονται να ψηφίσουν απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να σύρουν και την Αυτοδιοίκηση στο χάος», ενώ συμπλήρωσε: «Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Διότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν με το νόμο που ισχύει και θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει αμέσως και το νόμο για τις εθνικές και το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι πρόκειται, «για αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη». Μάλιστα προσέθεσε ότι « έχουμε να κάνουμε με γενικόλογες αναφορές, ευχολόγια αλλά και προτάσεις στη λάθος κατεύθυνση που δεν συνιστούν για κανέναν λόγο αναπτυξιακό σχέδιο. Δεν περιλαμβάνει κανένα χρονο-διάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους, δεν έχει κάποιο σχέδιο».

Στη συνέχεια, αναφορικά με τον «Κλεισθένη Ι» επεσήμανε λείπει, παντελώς η βούληση για πραγματική Αποκέντρωση και Διοικητική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ, ενώ διαφαίνεται και προσπάθεια χειραγώγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΣ, με την αλλαγή τρόπου κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων , τον έλεγχο του Επόπτη Νομιμότητας και την προσθήκη νέων διατάξεων περί Εποπτείας».

Η εκδήλωση της ΝΔ στα Ιωάννινα αποτέλεσε την 8η μιας σειράς συσκέψεων στο πλαίσιο του πραγματικού διαλόγου με αυτοδιοικητικά στελέχη όλων των βαθμίδων και με τις τοπικές κοινωνίες που ανοίγει η ΝΔ, ενόψει της κυβερνητικής πρότασης, που περιλαμβάνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ