Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 08:40

H Λ. Κονιόρδου στην απονομή των βραβείων του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου

Γράφτηκε από την

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, τίμησε με την παρουσία της την τελετή της απονομής των βραβείων του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) για το 2017. Η κυρία Κονιόρδου ήρθε στην Λευκωσία ειδικά για την τελετή, με πρόσκληση του ΘΟΚ.

Το μεγάλο βραβείο ΘΟΚ για το 2017 απονεμήθηκε στον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Βαρνάβα Κυριαζή, για τη συνολική προσφορά του στο θέατρο.

Το βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς απονεμήθηκε στον ηθοποιό, Ανδρέα Τσέλεπο, και το βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς στην σκηνογράφο και εικαστικό, Έλενα Κοτασβήλι.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελετή, συγχάρηκε τους βραβευθέντες και χαρακτήρισε τα βραβεία του ΘΟΚ «σημαντικό θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου».

Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας για ανταλλαγές και την συμμετοχή του ΘΟΚ στα θεατρικά δρώμενα της Ελλάδας με την παρουσία του στην Επίδαυρο και αλλού. Τέλος, επεσήμανε ότι πολλοί καταξιωμένοι Κύπριοι ηθοποιοί προέρχονται από θεατρικές σχολές της Ελλάδας, όπως του Καρόλου Κουν, του Εθνικού Θεάτρου και άλλες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ