Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 17:20

Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα εργάζεται για την καλύτερη κατανόηση ΕΕ-Ρωσίας

Γράφτηκε από την

Τις προσπάθειες της Ελλάδας «για την καλύτερη κατανόηση ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία και για να εξαλειφθούν οι λόγοι που οδήγησαν στις κυρώσεις» ανέδειξε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «οι κυρώσεις δεν είναι το πιο σύνηθες και ορθολογικό εργαλείο της διπλωματίας».

Παράλληλα, μίλησε και για το κόστος αυτών των κυρώσεων που χρεώνεται η ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα η αγροτική, με τα μεγάλα προβλήματα από την πτώση των εξαγωγών των προϊόντων.

Ερωτηθείς για τον τουρισμό απάντησε ότι τον προηγούμενο χρόνο είχαμε στην Ελλάδα πάνω από 900.000 Ρώσους τουρίστες. «Η Ρωσία είναι από τις καλύτερες χώρες τουριστών, είναι μορφωμένοι, αγαπούν την Ελλάδα και ξέρουν την ιστορία της. Επίσης, έχουν μια ειδική ομάδα τουριστών που ανήκουν στην κατηγορία του θρησκευτικού τουρισμού.

Είναι η ορθοδοξία που δένει τους λαούς μας. Ο τουρισμός είναι από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μας, έτσι το βλέπω. Φέτος θα κάνουμε ρεκόρ, θα φτάσουμε τα 32 εκατομμύρια. Είναι σχεδόν τρεις φορές ο πληθυσμός μας. Ελπίζω να φιλοξενήσουμε περισσότερους Ρώσους τουρίστες» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ