Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 17:20

Ρ. Σβίγκου: Όλες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην καθαρή έξοδο και τη ρύθμιση του χρέους

Γράφτηκε από την
Ρ. Σβίγκου: Όλες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην καθαρή έξοδο και τη ρύθμιση του χρέους

«Σήμερα είναι ένας από τους πιο κρίσιμους σταθμούς γιατί είναι το Eurogroup, το οποίο θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και τις αποφάσεις για το μεταμνημονιακό πλαίσιο και για τη ρύθμιση για το χρέος» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στην εκπομπή «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ» στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας ότι όλες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στον στόχο της καθαρής εξόδου και της ρύθμισης για το χρέος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε έντονα τη στάση της ΝΔ, αλλά και της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για τη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Τo σύνολο του ευρωπαϊκού και του διεθνούς Τύπου λέει ότι οι δύο ηγέτες αφήνουν πίσω ένα παρελθόν διένεξης και απομόνωσης και τα Βαλκάνια αλλάζουν σελίδα» τόνισε. Αντίθετα, «έχουμε μόνο τη ΝΔ και το εθνικιστικό VMRO, το οποίο βλέπει εθνική μειοδοσία, προδοσία, πισωγύρισμα κ.ο.κ.» συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η ΝΔ είναι απομονωμένη στην Ευρώπη. Χαρακτήρισε, δε, «γελοία και ανόητα» τα περί ανταλλαγμάτων των αποφάσεων για το χρέος με το ονοματολογικό ή το προσφυγικό.

Επίσης, η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι υπάρχει πλήρης σύμπλευση με εθνικιστικά στοιχεία που τα προηγούμενα χρόνια ήταν απομονωμένα στο κόμμα τής ΝΔ, ενώ τώρα έχουν πάρει κεφάλι. «Ακόμα και ο κ. Σαμαράς λέει πράγματα, τα οποία δεν τολμούσε να τα πει όσο ήταν πρωθυπουργός της ΝΔ» σχολίασε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER