Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 21:14

Ενεργοποιήθηκε πρόσκληση προς τους ΟΤΑ για αποκατάσταση ΧΑΔΑ

Γράφτηκε από την
Ενεργοποιήθηκε πρόσκληση προς τους ΟΤΑ για αποκατάσταση ΧΑΔΑ

Πρόσκληση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, προς του ΟΤΑ για έργα αποκατάστασης χωματερών ενεργοποιήθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦιλόΔημος».

Με την πρόσκληση καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης οι ΟΤΑ στο χώρο ευθύνης των οποίων βρίσκονται ΧΑΔΑ, εξαιτίας των οποίων έχουν επιβληθεί πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και οι οποίοι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο είτε Περιφερειακό ή Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

 Παράλληλα με το κυρίως έργο αποκατάστασης, με την πρόσκληση δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν και συνοδά έργα - προμήθειες ή/και εγκαταστάσεις (αρμοδιότητας ΟΤΑ) που διευκολύνουν την άμεση διακοπή λειτουργίας και εν συνεχεία αποκατάσταση ενεργών ΧΑΔΑ ή γενικά την αποκατάσταση ανενεργών ΧΑΔΑ. Ενδεικτικές κατηγορίες τέτοιων συνοδών έργων είναι: εγκαταστάσεις και εξοπλισμός μεταφόρτωσης, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός δεματοποίησης, αποθήκευσης κλπ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER