Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 12:41

Την Δευτέρα ξεκινάει τις εργασίες της η νέα Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

Γράφτηκε από την
Την Δευτέρα ξεκινάει τις εργασίες της η νέα Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

«Ένα σχολείο να μας χωράει: Κάνουμε like στη διαφορά» είναι το θέμα της φετινής Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, που ξεκινάει τις εργασίες της τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

Η Βουλή των Εφήβων είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με κυριότερη επιδίωξη τον διάλογο και προβληματισμό μεταξύ μαθητών και μαθητριών για θέματα κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας. Το θέμα της φετινής Συνόδου «Ένα σχολείο να μας χωράει: Κάνουμε like στη διαφορά» διαμορφώθηκε με τη βοήθεια εφήβων και αποτυπώνουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη διαφορετικότητα στον χώρο του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι «έφηβοι βουλευτές», χωρισμένοι σε έξι θεματικές ομάδες εργασίας, με τη βοήθεια των μελών της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος και εξωτερικών συνεργατών με ευρύτερη γνωστική εποπτεία επί των ζητημάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο, θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν για τη διαφορετικότητα και τις πτυχές έκφρασής της, για τον σεβασμό και την αποδοχή του «ξένου», ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν σε ποικίλα εργαστήρια βιωματικού χαρακτήρα και θα παρακολουθήσουν ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εργασίες θα κορυφωθούν με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων, την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» είναι μαθητές και μαθήτριες της Α' και Β' λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ και αναδείχθηκαν με ηλεκτρονική κλήρωση, μετά το πέρας της διαδικασίας συμμετοχής των υποψηφίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER