Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 17:32

Κουβέλης: "Οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι βάση πολιτικού κόστους"

Γράφτηκε από την
Κουβέλης: "Οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι βάση πολιτικού κόστους"

«Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις με βάση το ”πολιτικό κόστος” αλλά με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών.

Προϊόντος του χρόνου οι πολίτες που με αγνό και ανιδιοτελή πατριωτισμό ανησυχούν για τη συμφωνία, είμαι βέβαιος ότι θα συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση έπραξε στο ακέραιο το εθνικό και πατριωτικό της καθήκον» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης σχετικά με το αν θα στοιχίσει στην κυβέρνηση η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς σχετικά με την συμφωνία λέγοντας: «Προβληματίζομαι καθώς είναι οργανωμένα από τη Χρυσή Αυγή, από ναζιστικές, φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τα γνήσια πατριωτικά αισθήματα μεγάλης μερίδας των πολιτών».

Για το αν είναι η ώρα για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε διαχωρισμό της Πολιτείας και της Εκκλησίας ο ΑΝΥΕΘΑ σημείωσε: «Εκτιμώ ότι στο πέρασμα του χρόνου έχει ωριμάσει η συγκεκριμένη αναγκαιότητα και στους πολίτες και στην ηγεσία της Εκκλησίας και στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Όλες οι πλευρές έχουν κατανοήσει πλέον τους διακριτούς και ταυτόχρονα σημαντικούς ρόλους που διαδραματίζει και η Εκκλησία και η Πολιτεία».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης δήλωσε υπάρχουν δύο λόγοι που η νίκη του Ερντογάν στις πρόσφατες εκλογές της Τουρκίας δεν θα σημάνει τη μείωση των προκλήσεων απέναντι στην Ελλάδα ούτε θα φέρει την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφωνα με τον ΑΝΥΕΘΑ η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της έντασης σε επίπεδο πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, δεν έγιναν αποκλειστικά για προεκλογικούς λόγους αλλά υπηρετούν τον στρατηγικό στόχο της Τουρκίας, που αφορά τις επεκτατικές της διεκδικήσεις. «Ο δεύτερος λόγος αφορά στο γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάσθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και προεκλογικά και θα συνεργασθεί και μετεκλογικά με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής» κατέληξε ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER