Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 09:20

Μ. Βορίδης: Παραλογίζονται στην κυβέρνηση, για γέλια και για κλάματα

Γράφτηκε από την
Μ. Βορίδης: Παραλογίζονται στην κυβέρνηση, για γέλια και για κλάματα

«Οι άνθρωποι βλέπουν την πάνδημη, λαϊκή κατακραυγή, βλέπουν την απονομιμοποίησή τους, βλέπουν τις σκευωρίες τους να καταρρέουν, και πλέον παραλογίζονται. Κανονικά, για γέλια και για κλάματα», δήλωσε ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», αναφορικά «με τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι εκπονούνται σχέδια αποστασίας για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε: «Μέσα, όμως, στο διανοητικό χάος τους, μέσα στον πανικό τους, αποτελούν ξεκάθαρο κίνδυνο για τους θεσμούς και τη δημοκρατία μας».

«Διότι», ανέφερε στη συνέχεια, «προαναγγέλλουν δικαστικές διώξεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλήθεια, πού τις ξέρουν; Προφανώς διότι αυτοί τις καθοδηγούν και τις χειραγωγούν. Είναι επικίνδυνοι γιατί είναι ακραία διχαστικοί, γιατί δηλητηριάζουν με μίσος την κοινωνία μας» σημείωσε ο κ. Βορίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είπε ότι δεν γνωρίζει αν θα ακολουθήσουν και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ, ευχόμενος ταυτόχρονα «να πέσει αυτή η κυβέρνηση το γρηγορότερο», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά «το εύχομαι και το ελπίζω. Δεν υπάρχει σχέδιο για αυτό. Αλλά μακάρι να συμβεί».

Εκτίμησε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες τώρα, καθώς μεταξύ άλλων «τρέμουν γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάθεσης προς έγκριση στη Βουλή, της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση όταν θα έχει επικυρωθεί η Συμφωνία δεν θα μπορέσει να αλλάξει πολλά πράγματα, αφού «τα Σκόπια θα έχουν αναγνωρισθεί ως "Βόρεια Μακεδονία" από την Ελληνική Δημοκρατία, και θα προχωρά η διαδικασία ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Δηλαδή τα κύρια σημεία της Συμφωνίας θα έχουν εκτελεστεί». Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο υπογραφής Συμφωνίας με την Αλβανία, ανάλογης με εκείνη των Πρεσπών.

Εκτίμησε ότι η Τουρκία με τον Ερντογάν να βγαίνει ενισχυμένος από την εκλογική διαδικασία, θα συνεχίσει να διεκδικεί ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης, μέσω δημιουργίας εντάσεων και κρίσεων στην περιοχή, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί αναλόγως σε όλα τα επίπεδα, κάτι που, δυστυχώς, δεν πράττει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η ΝΔ δεν επικροτεί τις αντισυγκεντρώσεις ή τους προπηλακισμούς, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου και προσθέτοντας ότι είναι «αίσχος» να χαρακτηρίζονται συλλήβδην «οι πολίτες που αντιδρούν στην κατάπτυστη αυτή συμφωνία ως νεοναζί και φασίστες».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, είπε ότι «όσο για την περίφημη έξοδο από το Μνημόνιο, ας είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί: ο Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα σε Μνημόνια διαρκείας, χωρίς μάλιστα να έχει χρηματοδότηση».

Τέλος, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.


NEWSLETTER