Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 13:20

Γ. Πλακιωτάκης: Στόχος της ΝΔ ένα σύγχρονο βιώσιμο και εθνικό σύστημα λιμένων

Γράφτηκε από την

«Το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία επιλογή πρώτης προτεραιότητας, διότι μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος. Άλλωστε εμείς στη ΝΔ έχουμε την πολιτική βούληση και το όραμα, για να μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες, να προχωρήσουμε με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς στις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές και όπου απαιτείται στις απαραίτητες πολιτικές, για να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο, βιώσιμο εθνικό σύστημα λιμένων». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος», προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια αυτή είναι εθνική, για αυτό και πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Στην συνέχεια ο Γιάννης Πλακιβτάκης άσκησε κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας λέγοντας ότι «εδώ και τρία χρόνια τώρα ακούμε ότι επικαιροποιείται η εθνική στρατηγική λιμένων, αλλά τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα». 

Όπως συμπλήρωσε, «είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής λιμένων, διότι θα αναδείξει τις ιδιαιτερότητες, τις αδυναμίες, αλλά κυρίως τις προοπτικές των λιμένων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες διεθνείς απαιτήσεις λιμενικών υπηρεσιών, στις σύγχρονες διεθνείς απαιτήσεις εφοδιασμού και μεταφορών, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός και τα λιμάνια μας να είναι ανταγωνιστικά και βιώσιμα». 

Όσον αφορά στο λιμάνι της Πάτρας, ο Γιάννης Πλακιωτάκης είπε ότι «είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν όλοι οι δυνατοί και προσοδοφόρο τρόποι, για αυτό πρέπει να ολοκληρωθούν η σύνδεση του σιδηροδρόμου με το λιμάνι, η αξιοποίηση του εμπορικού τμήματος και σαφώς θα πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ