Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 13:30

Γιώργζος Γεωργαντάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδομήσει το χώρο της αυτοδιοίκησης

Γράφτηκε από την

«Είναι ξεκάθαρο ότι έρχεται η κυβέρνηση με αυτό τον εκλογικό νόμο να αποδομήσει την υπάρχουσα στελέχωση της Αυτοδιοίκησης καθώς είναι ένας χώρος τον οποίο δεν μπορεί να τον ελέγξει και γι' αυτό θέλει να τον αποδομήσει» τόνισε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" για το νομοσχέδιο για τον "Κλεισθένη" και την κατάτμηση της Β' Αθηνών, που εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτό» σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, «γίνεται καθαρό και σε σχέση με τη χθεσινή τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρείται να συνδεθεί ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών άλλοτε με τις εθνικές άλλοτε με τις ευρωεκλογές, ίσως τελικά και με τις δύο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, «στόχος αυτού του νομοσχεδίου και του χρόνου επιλογής των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι η παρεμπόδιση, με οποιονδήποτε τρόπο, της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας».

Κληθείς να εκτιμήσει αν πάμε σε διπλές ή ακόμα και σε τριπλές κάλπες, τον Μάιο, σχολίασε πως «προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες θα επιλεγεί όποιος χρόνος θεωρητικά εξυπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ χωρίς να μετρηθεί το κόστος μιας τέτοιας επιλογής», υπογραμμίζοντας ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα εργαλειοποιηθούν στα χέρια της κυβέρνησης για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για τους ίδιους στις εθνικές εκλογές».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το θέμα των συντάξεων, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι «οι συντάξεις από 1/1/2019 έχουν θεσμοθετηθεί να μειωθούν με πρωτοβουλία νομοθετικής της παρούσας κυβέρνησης», επισημαίνοντας πως «εμείς, προκειμένου να έχουμε αυτά τα αφηγήματα της κυβέρνησης, τα οποία εμπαίζουν τους συνταξιούχους, με μια τροπολογία την οποία καταθέτουμε σήμερα ζητούμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει ώστε να μην υπάρχουν οι μειώσεις των συντάξεων».

Για την ίδρυση νέου δεξιού κόμματος από τους κ.κ. Μπαλτάκο και Δ. Καμμένο, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ σημείωσε πως «η δημιουργία ενός κόμματος ποτέ δεν μπορεί να είναι απλά ένα αφήγημα που εκπληρώνει προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικές στοχεύσεις" αλλά "έρχεται συνήθως ως αποτέλεσμα μιας εσωτερικής διεργασίας μέσα στον λαό, μέσα μιας αναγκαιότητας που προκύπτει μέσα από την κοινωνία», αλλά αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει μια τέτοια αναγκαιότητα από την κοινωνία και «δεν υπάρχει χώρος για ένα τέτοιο εγχείρημα». Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η ίδρυση αυτού του νέου κόμματος έρχεται να ικανοποιήσει «προσωπικές φιλοδοξίες».

Για τη βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείου στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι "οποιαδήποτε βεβήλωση μνημείου, το οποίο σηματοδοτεί και υπενθυμίζει γεγονότα ιστορικά και μάλιστα αδιαμφισβήτητα δεν προσφέρει τίποτα στους όποιους επιθυμούν -ανιστόρητους συνήθως- με αυτό τον τρόπο είτε να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες είτε να βγάλουν τα εσώψυχά τους".