Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 15:35

Μαζί ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019

Γράφτηκε από την

Δεκτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.

Νωρίτερα την Τετάρτη, οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει τροποποιημένη την τροπολογία τους σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Συγκεκριμένα, με τη νέα τροπολογία πρότειναν τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές και όχι την προηγούμενη Κυριακή, όπως εισηγούνταν αρχικά.

Με την προηγούμενη τροπολογία τους, οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προτείνει τη διενέργεια των επομένων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Ιωάννης Στέφος, Χρήστος Αντωνίου, Σταύρος Αραχωβίτης, Δημήτρης Βέττας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, Νίνα Κασιμάτη, Αστέριος Καστόρης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Ανδρέας Ριζούλης, Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Τζόγκας.