Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 08:01

Στ. Κούλογλου: Ισχυρότερος Ερντογάν σημαίνει λιγότερα παιγνίδια για εσωτερική κατανάλωση

Γράφτηκε από την

«Η δειλή πολιτική ηγεσία του Βερολίνου παίζει πολιτικά παιχνίδια για εσωτερικούς λόγους», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, γερμανικά δημοσιεύματα που επικρίνουν το πάγωμα του ΦΠΑ στα πέντε ελληνικά νησιά.

Ερωτηθείς σε τηλεοπτική συνέντευξη ως προς τα γερμανικά εμπόδια για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης και τη συζήτηση για την περικοπή των συντάξεων απάντησε ότι « στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υποστούν οι πολίτες άλλες μειώσεις στα εισοδήματά τους» και τόνισε ότι «τα 28 εκατομμύρια ευρώ ισοδύναμων θα εξοικονομηθούν από τις αμυντικές δαπάνες και δεν θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά».

Για το θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο Στ. Κούλογλου επεσήμανε ότι «είναι κοινή πεποίθηση στις Βρυξέλλες ότι το ζήτημα μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση. Επικαλέστηκε δε τον Επίτροπο Μοσκοβισί, λέγοντας ότι «αποκάλεσε ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υποστηρίζοντας ότι «η αντιπολίτευση θέλει να περικοπούν οι συντάξεις, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου τέθηκε το ζήτημα της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «από την αρχή φαινόταν ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα έπρεπε να προετοιμαστεί για μια μακρόχρονη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών για να προσθέσει ότι «όσο αναβαθμίζουμε το θέμα τόσο παίζουμε το παιχνίδι του Ερντογάν» και ότι «δεν πρέπει να συσχετιστεί η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με αυτή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, για την οποία θα πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις να κινηθεί η Δικαιοσύνη».

Τέλος ο έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι «η ισχυροποίηση του Ερντογάν μετά την εκλογή του ως Προέδρου στις 24 Ιουνίου σημαίνει ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε χωρίς να νιώθει την ανάγκη να παίξει εσωτερικά παιχνίδια, ενώ μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσε το ανθελληνικό και αντιευρωπαϊκό χαρτί, για να φανατίσει το κοινό του για να κερδίσει ψήφους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ